19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Singurele interese de care voi avea grija vor fi cele ale cetatenilor!

- Advertisement -

Domnule Gulie, in calitate de candidat oficial al Partidului National Liberal la functia de primar al comunei Izbiceni, am dori sa ne raspundeti sincer la cateva intrebari care, speram noi, vor atinge si punctele de interes ale locuitorilor acestei comune ce vor sa afle cat mai multe despre fiecare candidat. in primul rand am dori sa stim cine sunteti si cum credeti dumneavoastra ca puteti schimba o comuna atat de mare si cu un potential urias in ceea ce priveste, in principal, agricultura si legumicultura.
Locuiesc in aceasta comuna inca de cand m-am nascut. Dintotdeauna am crezut cu tarie ca in aceasta comuna se pot duce la bun sfarsit proiecte importante care sa faca din Izbiceni cea mai frumoasa comuna din judetul Olt. Sunt profesor de matematica la scoala Gimnaziala Izbiceni, unde am fost si director in perioada 2010-2012 si am dovedit ca intr-un timp scurt, daca-ti pasa de semenii tai, poti realiza multe, pentru ca omul sfinteste locul. Performantele mele ca si cadru didactic le datorez elevilor care prin munca si perseverenta au reusit sa ajunga sa participe si sa castige premii importante la nivel judetean si national. Aceste comori si surse de satisfactie la nivelul comunei, cum sunt elevii, nu sunt insa stimulati si rasplatiti pe masura. in general primarii in functie au grija de elevii cu probleme sociale, ceea ce nu-i rau, dar uita ca progresul se realizeaza cu oameni bine pregatiti care de la varste fragede trebuie sa stie ca munca lor este utila si in viata vor fi rasplatiti pentru asta. Degeaba realizezi cladiri marete care costa multi bani daca investitia in elevi pentru instruirea lor este nesemnificativa.
Ca primar voi investi foarte mult in scoala Gimnaziala Izbiceni dar voi cere performanta corpului de profesori din scoala care vor beneficia de toate conditiile. N-am sa uit sanatatea. Astazi, cand vorbim de sanatate, vorbim de fapt degeaba pentru ca nu avem nici macar un dispensar corespunzator unui act medical de calitate. Activitatea doctorilor de familie se desfasoara intr-un spatiu insalubru cu igrasie pe pereti, cu holuri reci iarna si intunecate, unde asteapta pacientii
ore-n sir. stiu ca in curand se vor apuca de dispensar pentru ca este an electoral, dar e foarte tarziu si cetatenii sunt la capatul asteptarilor. Li s-a promis mult si nu au primit nimic concret.
Legumicultura este indeletnicirea de baza a locuitorilor. Am sa amenajez ambele piete din comuna, inclusiv targul de animale, unde cetatenii sa-si poata vinde produsele civilizat. Este lipsa de respect fata de oameni sa-i lasi sa-si vanda pasarile langa biserica, produsele agricole pe marginea santului, mieii sa-i taie-n drum. in ce lume traim, oameni buni?

Conturati acum o imagine mai ampla a ceea ce doriti sa construiti in Izbiceni. Cu ce sperati sa scoateti cetatenii la vot, intr-un numar mare?
Vreau sa precizez, mai intai de toate, ca pentru mine cetatenii acestei comune nu reprezinta niste statistici sau niste cifre. Votul lor nu va face altceva decat sa ma incarce cu o responsabilitate uriasa, intrucat prin lucrul acesta ei imi confirma increderea pe care o au in mine.
Se poate vedea cu ochiul liber cum in ultimul timp primarii alesi la nivel local sunt doar niste piese de sah in jocul murdar de interese al celor cu functii mai inalte decat ale lor. Nu sunt de acord cu genul acesta de responsabilitati. in caz ca voi castiga alegerile, singurele interese de care voi avea grija vor fi cele ale cetatenilor.
Capacitatea de a gandi constructiv, abilitatile bune de comunicare si priceperea in rezolvarea problemelor de orice natura consider ca sunt principalele competente de care un primar bun ar trebui sa dea dovada. De aceea m-am gandit ca ar fi necesar un contact permanent cu nevoile si dorintele cetatenilor, realizat prin intalniri periodice, in care vom discuta deschis despre tot ceea ce se doreste sa se realizeze.
As vrea sa va mai spun ca locuri de munca se pot crea cu usurinta pentru ca investitori exista foarte multi si de mare anvergura numai ca ei au o mare pretentie cand vin intr-o localitate: sa gaseasca transparenta totala si utilitati. Normal ca la Izbiceni nu se putea acest lucru.
Am sa revin cu obiectivele pe care le voi avea in vedere atunci cand voi primi onoarea de a fi primarul comunei mele, obiective pe care le-am mai amintit si intr-un alt interviu pe care l-am dat. Aceste obiective mi le-am asumat si am sa le pun la vedere pana in momentul in care le voi realiza, pentru ca onorant nu e sa promiti, ci sa te tii de promisiune:
1)Apa curenta este o problema de sanatate publica, astfel va avea prioritate daca voi primi mandatul cetatenilor;
2) Terminarea tuturor obiectivelor nefinalizate in acel moment (canalizarea);
3) Amenajarea pietelor, pentru ca aici gospodarii din comuna vand produsele lor;
4) Curatenia din comuna lasa de dorit, si aici am un proiect mai amplu, care vizeaza atat modul de colectare a resturilor vegetele si menajere (cautam o solutie de prelucrare a lor), cat si groapa de gunoi;
5) Amenajarea soselei principale cu trotuare;
6) Construirea unui dispensar uman si renovarea celui veterinar existent deja;
7) Pietruirea pe etape a drumurilor din camp;
8) infiintarea unui birou unic la Primarie, in care cetateanul sa intre si problemele lui sa fie ascultate si rezolvate, in timp util;
9) infiintarea unui birou pentru accesarea fondurilor europene, cu personal calificat, care va informa si indruma corect care sunt avantajele si dezavantajele acestor masuri europene fara a percepe comisioane .
Toate aceste obiective mi le-am propus pentru ca ele sunt dorintele majoritatii cetatenilor si un primar caruia ii pasa trebuie sa tina cont numai de dorintele lor.
Am identificat in fiecare zona problemele punctuale ale oamenilor pentru ca am discutat cu acestia si am sa intervin imediat pentru a le rezolva.

De ce ati ales Partidul National Liberal ca sustinator pentru activitatea dumneavoastra politica?

Orientarea mea politica este de dreapta si de aceea sunt in acest partid, dar nu inseamna ca in viata mea conteaza numai aspectul politic. Am ramas in acest partid sa pot arata oamenilor ca sunt corect si ca nu plec dintr-o parte in alta pentru interesul personal sau pentru un anume calcul de castig pe care mi l-am facut. Nu voi face niciodata intelegeri politice cu nimeni pentru ca ele nu privesc oamenii ci doar grupuri de interese care vor sa-si puna primari oameni fara coloana vertebrala, oameni care asculta de comenzi. Eu candidez pentru oameni, nu pentru partide. Am avut un sondaj de opinie in urma caruia oamenii si-au exprimat sustinerea mea, asa ca partidul m-a ales pe mine. Nu voi negocia interesul oamenilor niciodata!

Toate promisiunile pe care le faceti acum cu usurinta credeti ca le veti onora mai tarziu?
Sigur, acum inainte de a fi ales orice candidat promite ca le face pe toate. Primarii alesi mint in campanii si isi bat joc patru ani de oameni.Uita ce le-au promis oamenilor in campaniile electorale. Unui primar nu trebuie sa-i ceri, trebuie sa-i pretinzi, de aceea un cetatean cand va intra in primarie si va trebui sa faca o cerere va scrie in ea nu va rog ci SOLICIT. Oamenii te-au ales nu sa le fii sef, ei te-au ales sa le rezolvi problemele. Astazi oamenii sunt lipsiti de speranta pentru ca li s-a aplicat tratamentul umilintei sa poata fi condusi cu usurinta. Eu nu vreau asta. Fonduri si bani exista numai ca trebuiesc prioritizati, trebuie avut grija de fiecare leu, descapusata primaria de tot felul de firme si nu in ultimul rand transparenta totala cand faci cheltuieli din buget. Am masura bunului simt sa spun ca-mi doresc sa fac asta si sunt convins ca nu-i usor, dar tocmai asta ma motiveaza. Lucrurile complicate ma determina sa caut solutii pana rezolv problema. La mine orice problema are solutie! Clar ca sunt foarte multe lucruri care ne lipsesc in comuna, stiu ca asteptarile sunt foarte mari dar mai stiu un singur lucru: atunci cand vrei cu adevarat se poate. Vreau doar ca oamenii sa aiba incredere in mine.

Contracandidatii v-au atacat destul de dur chiar inainte de a incepe campania electorala, dumneavoastra ce le transmiteti pe aceasta cale?
As vrea sa precizez, inca o data, ca eu nu candidez impotriva cuiva. Eu candidez pentru cetatenii din comuna mea, pentru care am sa ma lupt cu toata energia si priceperea sa duca o viata mai buna. Sunt un om pozitiv si vreau sa-mi promovez ideile si sa vorbesc mai mult despre mine. Despre ei, sa va vorbeasca ei. Daca e sa le urez totusi ceva, le voi ura sanatate!

Cu ce mesaj veniti catre alegatorii dumneavoastra la final?
Le urez sanatate multa si putere de munca, sa aiba speranta in viata si incredere in mine si in echipa mea pentru ca noi ne vom tine de promisiunile facute. Mai am o rugaminte: Oameni buni, puneti-ma la treaba!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți