10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Vreau sa transformam Curtisoara intr-un loc in care sa iti fie drag sa traiesti!

- Advertisement -

Pentru cei care nu va cunosc, v-am ruga sa ne dati cateva detalii despre dumneavoastra.
Ma numesc Ivan Adinel Constantin, am 52 ani, sunt casatorit, am doua fete si un nepotel. Am absolvit Facultatea de Drept in 2002. De aproape 35 ani lucrez la ALRO, intreprinderea fanion a judetului nostru, iar de aproximativ 25 de ani ocup functia de maistru. Am fost si voi fi intotdeauna un om de dreapta, de aceea am acceptat propunerea de a candida la Primaria Curtisoara, lansata de PNL Olt .

Ce v-a determinat sa candidati pentru functia de primar?
Unul din principalele motive a fost lipsa de viziune si de interes a administratiei locale la problemele concrete ale cetatenilor. Consider ca la ora actuala primeaza interesele personale si de grup in detrimentul interesului cetatenilor. Va dau un singur exemplu: Primaria Curtisoara are in dotare un buldoexcavator si un tractor, iar localitatea este strabatuta de la nord la sud de drumul judetean DJ546. in contextul in care deszapezirea DJ-ului este facuta de Consiliul Judetean Olt, iar numai o parte din comuna este responsabilitatea noastra, consider ca este anormal sa se cheltuie miliarde din banii nostri, ai cetatenilor, pentru a face deszapezirea cu o firma particulara, apropiata de PSD. Nu e normal sa vii cu aceleasi propuneri electorale la fiecare 4 ani si sa nu faci nimic. Este vremea sa facem ceva pentru Curtisoara si de aceea m-am hotarat sa candidez.

Alegerea primarului se va face dintr-un singur tur, aspect care pare sa-i avantajeze pe candidatii care sunt primari in functie. Credeti ca va reusi PNL sa obtina voturile necesare pentru castigarea primariei Curtisoara?
De la Revolutie incoace, PSD-ul a condus intr-o forma sau alta destinele localitatii noastre, iar in Curtisoara nu s-a intamplat nimic. Localitatile invecinate beneficiaza de canalizare, gaze naturale, drumuri asfaltate, etc. Cum la altii s-a putut iar la noi nu? Nu cred ca oamenii vor mai vota PSD, partid condus la nivel national de un presedinte condamnat penal. Sunt convins ca electoratul ne va acorda voturile necesare si PNL va castiga Primaria Curtisoara, pentru ca proiectele noastre au in centrul atentiei bunastarea cetateanului.

Care sunt, in opinia dvs, cele mai importante trei lucruri care va recomanda pentru aceasta functie?
Experienta acumulata pana acum, ca si consilier local, demonstreaza ca pot coordona si organiza activitatea in Primaria Curtisoara. Toti locuitorii comunei Curtisoara ma cunosc ca un bun gospodar. Activitatea de la Primaria Curtisoara trebuie condusa de o persoana serioasa si capabila sa indeplineasca nevoile cetatenilor acestei comune.

Care sunt, din punctul dvs de vedere, principalele probleme cu care se confrunta localitatea? Ce spun oamenii cu care stati de vorba, ce reprosuri aduc actualei administratii locale?
Primaria Curtisoara are nevoie de un nou mod de comunicare, de a discuta cu oamenii, de a se consulta cu ei si de a acorda atentie la problemele cu care acestia se confrunta. Planul de dezvoltare a comunei Curtisoara trebuie sa plece de la problemele reale ale cetatenilor. Datorita lipsei conditiilor de trai si a lipsei locurilor de munca, tinerii nostri sunt obligati sa plece in strainatate pentru a-si cladi viitorul. Suntem obligati sa facem tot ce tine de noi pentru a-i aduce inapoi, acasa. Trebuie sa oferim facilitati firmelor care doresc sa investeasca in comuna noastra, iar pe tinerii nostri care doresc sa isi deschida afaceri proprii trebuie sa ii sprijinim.
Agenda mea cuprinde pana acum rezolvarea urgenta a urmatoarelor probleme:
– Lipsa canalizarii;
– Lipsa de performanta a angajatilor primariei;
– Reteaua de gaze naturale este aproape de noi si nu avem acces la ea;
– Drumurile laturalnice nu sunt asfaltate;
– Nu avem targ saptamanal;
– Nu avem o sala de spectacole in comuna unde formatia Flori de Mar sa faca repetitii;
– Lipsa unui serviciu propriu-zis de salubrizare si de infrumusetare a comunei;
– Nu dispunem de o retea WI-FI;
– Problema izlazului comunal nu este elucidata. Izlazul comunal a fost impartit arbitrar. Ce se intampla, pe viitor, cu cei ce vor sa creasca animale?;
– Izvoarele de suprafata din Curtisoara, Proaspeti si Linia din Vale;
– Baza sportiva cu teren sintetic si nocturna in Satul Proaspeti.

Cum vedeti dvs. dezvoltarea comunei Curtisoara? Ce solutii aveti pentru rezolvarea problemelor ?
Trebuie infintat la nivelul localitatii un serviciu de salubrizare si gospodarire locala. Trebuie acordate facilitati firmelor care doresc sa investeasca si care creeaza locuri de munca. Accesarea fondurilor europene poate rezolva multe din problemele comunei noastre, dar oamenii nu stiu cum sa procedeze. Trebuie infiintat la primarie un serviciu de consultanta in domeniu, insa avem angajati care nu vor sa deschida calculatorul. O activitate economica prospera la nivelul comunei ar genera venituri la bugetul local. insa, fara indoiala, cheltuielile trebuie facute judicios si trebuie sa nu facem diferente intre satele comunei.
Vreau sa mai prezint inca o zona de interes a viitoarei administratii. Va mai aduceti aminte de faptul ca in urma cu 20 de ani pietele Slatinei erau pline cu marfa produsa in Curtisoara? Ce s-a intamplat? Trebuie sa sprijinim producatorii locali prin infiintarea unei piete de gros si a unor depozite de frig. Trebuie sa aducem in localitate si alte firme cu specific agricol, pentru ca este inadmisibil ca oameni in varsta, cu o pensie amarata, sa primeasca drept arenda 500 de kg de grau la hectar, iar arendasul sa incaseze subventie 160 de euro la hectar. Adica la pretul actual al graului (0.6 ron pe kg) va dau 300 de lei iar ei primesc aproximativ 720 de lei.

Ce mesaj doriti sa transmiteti locuitorilor comunei?
ii invit alaturi de mine in incercarea de a face din Curtisoara ceea ce merita sa fie, o comuna europeana in care sa iti fie drag sa traiesti si sa muncesti. Am incredere in consatenii mei ca vor face alegerea corecta pe 5 iunie. La final, vreau sa le urez tuturor cetatenilor comunei Curtisoara Sarbatori Pascale Fericite, multa lumina si caldura sufleteasca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți