10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cristian Burci contesta controlul judiciar

- Advertisement -

Cristian Burci, patronul cotidianului Adevarul si al postului de televiziune Prima TV, Ion Dinoiu, fost director al societatii Romvag, Denisa Turcu, fost administrator special la Adevarul Holding, Clara Gheocov, fost director al fabricii de vagoane din Caracal si fost administrator special la Adevarul Holding, si Vilson Stancu, fost membru in Consiliul de Administratie al Romvag, sunt cele cinci persoane care, in noaptea de 27 spre 28 aprilie, au fost retinute pentru 24 de ore. Prezentati in fata judecatorilor Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventiva, cei cinci au fost pusi sub control judiciar. Respinge propunerea procurorului din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Olt nr. 25D/P/2014 din 28.04.2016 de arestare preventiva a inculpatilor Burci Cristian Ionel, Turcu Denisa – fosta Dumitrescu, Gheocov Clara Clementina – fosta Raducanu, Dinoiu Ion si Stancu Vilson ca neintemeiata. Dispune luarea masurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de inculpati, de la data de 28.04.2016 pana la data de 26.06.2016, inclusiv, in ceea ce ii priveste pe inculpatii Burci Cristian Ionel, Gheocov Clara Clementina, Dinoiu Ion si Stancu Vilson si de la data de 29.04.2016 pana la data de 27.06.2016, inclusiv, in ceea ce o priveste pe inculpata Turcu Denisa, fosta Dumitrescu, se precizeaza in solutia instantei. Decizia nu a fost definitiva, procurorii DIICOT dar si inculpatii Cristian Burci si Vilson Stancu formuland contestatii, acestea judecandu-se pe 5 mai la Curtea de Apel Craiova.
Potrivit unui comunicat DIICOT, incepand cu anul 2006 si pana in prezent membrii grupului infractional au creat un prejudiciu societatii (n.red. – SC Romvag SA Caracal), prin savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si delapidare, in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei, constand in introducerea in circuitele comerciale a unor persoane fizice si societati comerciale la care suspectii detineau actiuni sau erau controlate in totalitate de catre persoane apropiate ale acestora. Suspectii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile sau in alte documente contabilea cheltuielilor care nu au avut la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive au creat un prejudiciu statului roman in suma de 25.646.825 lei, se precizeaza in comunicatul DIICOT.
Cei in cauza sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, spalare de bani, instigare la spalare de bani, instigare la evaziune fiscala, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți