10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Evaluari nationale pentru elevii din primar si gimnaziu

- Advertisement -

Conform calendarului aprobat de minister, elevii din clasa a VI-a de gimnaziu au sustinut pe 23 mai evaluarea la Limba romana si comunicare, iar pe 24 evaluarea la Matematica. Pe 30 mai, peste 3.500 de elevi olteni de clasa a IV-a vor sustine testarea la Limba romana, iar pe 31 mai, proba la Matematica.
in ceea ce priveste Evaluarea Nationala la clasa a II-a, aceasta va fi sustinuta de aproximativ 3.500 de elevi din judet, pe 6 iunie la Limba romana, respectiv 8 iunie – matematica.
Ca si la celelalte examene sustinute de elevi, subiectele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Salile in care se dau testele sunt salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod curent. Durata alocata rezolvarii subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV si de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI.
Testele vor fi evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de cadrele didactice care predau in respectivele scoli. in cazul in care numarul de cadre didactice dintr-o unitate de invatamant este insuficient, presedintele Comisiei de organizare si de administrare a evaluarilor din respectiva unitate de invatamant are obligatia sa solicite comisiei judetene nominalizarea unor cadre didactice din alte scoli. inainte de inceperea procesului de evaluare, presedintele din centrul de evaluare are obligatia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori. Fiecare test este evaluat de doua cadre didactice, pentru fiecare disciplina in parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum si alte informatii referitoare la evaluare, sunt cuprinse in respectivul document. Evaluarea fiecarui test se face cu respectarea stricta a baremului si a precizarilor din Caietul cadrului didactic.
Rezultatele obtinute nu se vor trece in catalogul clasei; pe baza lor vor fi elaborate planuri individualizate de invatare. Parintii vor fi, de asemenea, informati asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate ale copilului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți