10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Nici un partid nu este atat de mare pe cat este vointa si puterea cetatenilor!

- Advertisement -

Care credeti ca este profilul primarului ideal?
Nu cred ca exista, dar este posibil ca un primar sa se apropie destul de mult de acest profil. Consider ca un primar trebuie sa fie in primul rand cinstit si apropiat de oameni. De asemenea, sa fie un bun administrator, organizator, sa fie permanent constient de responsabilitatea pe care o poarta. De peste 20 de ani, primarii Slatinei, care au reprezentat diferite partide, au inselat increderea cetatenilor. De aceea, alegerea unui primar independent va deschide o etapa noua in administratia publica locala si va reda speranta slatinenilor.

Cum credeti ca ar trebuie sa fie relatia dintre un primar si consiliul local ?
Asa cum prevede legea 215/2001, legea administratiei publice locale, articolul 51 aliniatul 1, in exercitarea mandatului, consilierii locali sunt in serviciul colectivitatii locale. O propozitie simpla dar atat de importanta!
Consilierii locali sunt obligati ca, in indeplinirea mandatului, sa organizeze periodic intalniri cu cetatenii si sa acorde audiente, se precizeaza in acelasi articol 51, aliniatul 3, din legea 215/2001. Fiecare cartier din Slatina are o alta problema de rezolvat. Daca in campania electorala am mers la cetateni la domiciliu sa le solicitam votul, este de datoria viitorului primar si a consiliului local sa continue sa identifice cele mai bune cai de interactiune cu populatia orasului. Comunicare, colaborare, datorie sunt elementele care trebuie sa constituie legatura dintre primar si consiliul local. Daca cetatenii vor decide sa ma aleaga primar, sunt hotarata ca masurile si activitatile din primarie sa conduca la prevenirea actelor de coruptie. Trebuie sa fim constienti de riscurile la care ne expunem, si sunt destule exemple in fiecare dimineata la televizor. Eu nu am nevoie nici de canapele din piele, nici de galerii de arta, nici de masini denumite cu necunoscuta X, eu am nevoie doar de respectul slatinenilor!

Cum v-au primit slatinenii in campania electorala?
Cu speranta! Prima intrebare a lor era cea referitoare la apartenenta mea la un partid. Cand afirmam ca sunt un candidat independent la primarie acceptau sa continuam discutia. Erau indignati de faptul ca ani la rand au primit doar minciuni, promisiuni, sfidare si nepasare!

Mai sunt doar cateva zile de campanie electorala. Doriti sa le transmiteti un mesaj cetatenilor?
Da, asa cum am spus-o de multe ori in ultimul timp, ii rog pe slatineni sa vina pe 5 iunie cu totii la vot si sa sanctioneze prin vot minciuna, coruptia, nepotismul, linguseala, nepasarea, sfidarea, slugarnicia de partid!
Un independent asa cum sunt eu nu are obligatii si datorii fata de un partid, nu are in fata cui sa plece capul, nu are cine sa-i dea ordin cum, cui si ce sa faca, singurul meu sef este doar cetateanul, cu nevoile si supararile lui.
Dragi concetateni, in 5 iunie 2016, este sansa noastra ! Nu trebuie sa mai asteptam urmatorii patru ani! Acesta este momentul nostru! Nici un partid nu este atat de mare pe cat este vointa si puterea cetatenilor!
Sa nu uitam sloganul: NOI , CETatENII , DECIDEM! NOI CasTIGaM!
Votati primar singurul candidat independent, pe buletinul de vot (pe ultima pagina), numarul 9, Teleu Livia!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți