10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Un parlamentar ar trebui sa aiba mai mult de o luare de cuvant!

- Advertisement -
Sunteti o prezenta relativ noua pe scena politica locala. Ce v-a determinat sa va inregimentati politic?
Nu sunt o prezenta chiar atat de noua, fac politica din 2013. Am decis sa ma implic politic datorita faptului ca am inteles ca viata noastra, a fiecaruia dintre noi, este influentata de decizii ale oamenilor politici, decizii bune sau mai putin bune. Politicul ne influenteaza viata de zi cu zi, iar neimplicarea noastra prin simplul fapt ca nu ne prezentam la vot, sau mai mult de atat, ca nu facem politica intr-un cadru organizat, va continua sa nasca o clasa politica de care sa ne plangem. Sunt tanar, am doi copii si vreau sa lupt pentru viitorul lor si al meu.

De ce PNL si nu PSD sau alt partid?
Sunt foarte apropiat de principiile liberale si ma identific cu perspectivele PNL.

Rezultatele alegerilor – 17 primari PNL din 112. E mult, e putin, ce ar fi trebuit facut in plus?
Ati uitat de numarul consilierilor, care e destul de mare. Poate numarul primarilor pare mic, dar sa nu uitam ca vorbim de un judet aflat de la Revolutie incoace sub conducere PSD, un PSD care controleaza institutii ale statului, primari, chiar si votanti. Poate era nevoie de o mai buna comunicare cu electoratul, dar din greseli invatam.

Daca PNL ar intra la guvernare, pe ce functie va vedeti peste doi ani, sa zicem?
PNL va intra cu siguranta la guvernare, iar peste doi ani voi fi cu siguranta membru PNL. Nu-mi doresc functii, fac politica din convingere si din dorinta de a schimba ceva in tara noastra, chiar daca par vorbe mari. Lucrez intr-o companie multinationala, unde avansezi in functie de rezultate si performanta, si tot acolo imi voi continua cariera. Consider ca in institutiile publice ar trebui sa functioneze aceleasi principii.

Au trecut deja cateva luni de cand ati preluat mandatul de consilier judetean. Ce sperati sa fie, cum va imaginati inainte ca decurg lucrurile in CJ si cum vi se pare ca este in realitate? Este vreo diferenta fata de asteptarile dvs.?
Sunt multe lucruri de invatat, au fost doar doua sedinte ordinare pana acum. Sincer, credeam ca vor avea loc dezbateri mai serioase si mai ample pe proiecte, dar constat ca sunt mai mult dispute politice si arogante din partea majoritatii pesediste. Ca sa revin la intrebarea dvs., da, sunt diferente, dar sper ca pe masura ce trece timpul dezbaterile pe proiecte necesare dezvoltarii economice a judetului vor deveni o prioritate.

Din toate proiectele adoptate de CJ pana acum, este vreunul care v-a nemultumit?
Ma intreb de ce judetului Olt ii trebuie un administrator public si cum a putut functiona fara pana acum daca era atat de necesar. La fel ma intreb de ce era nevoie ca la Serviciul Judetean de Paza sa se infiinteze o noua functie platita din bani publici in conditiile in care institutia nu a avut pana acum director adjunct si nici nu cred ca avea nevoie. Este poate modul PSD de a-si indeplini promisiunile din campanie privind crearea de locuri de munca… Pacat ca sunt create doar pentru clientela politica.

V-ati gandit sa initiati vreun proiect de hotarare in folosul cetatenilor?
Da, am luat legatura cu cateva asociatii de producatori de legume in vederea infiintarii unor depozite. Legumicultorii trebuie ajutati sa aiba un loc in care sa-si depoziteze produsele si sa le vanda intr-un cadru organizat. Deocamdata sunt la nivel de pregatire a proiectului.

Se apropie cu pasi repezi alegerile parlamentare. V-ati exprimat dorinta de a candida, figurati pe lista?
Da, mi-am exprimat in cadrul partidului optiunea de a candida, sunt pe lista si este o onoare pentru mine sa reprezint PNL la alegerile din decembrie. Nu stiu exact pe ce loc ma voi situa, sunt de parere ca locurile eligibile trebuie ocupate de oameni cu experienta politica.

Cum ar trebui sa fie un parlamentar?
in mod clar ar trebui sa aiba mai mult de o luare de cuvant in Parlament.

Ce procent credeti ca va obtine PNL la Olt?
Un procent care ne va permite sa avem cel putin doi reprezentanti in Parlament. Sunt convins ca pe 11 decembrie prezenta la vot va fi ridicata, pentru ca in ultima perioada societatea civila este din ce in ce mai activa, lucru care ma face sa cred ca oamenii au inteles ca neimplicarea lasa loc structurilor de partid sa decida in locul lor.


- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți