13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Gigel stirbu, presedintele PNL Olt: Guvernul va fi format din PNL-USR si condus de Dacian Ciolos!

- Advertisement -
Legile promulgate prin care s-a reintrodus colectarea unor contributii din partea operatorilor economici care se ocupa cu organizarea activitatilor de jocuri de noroc si jocuri mecanice, spre a fi folosite pentru restaurarea monumentelor istorice si pentru constituirea fondului cinematografic. De asemenea, Legea privind declararea zilei de 19 februarie – Ziua Brancusi ca sarbatoare nationala.

Trecerea de la votul uninominal la votul pe liste – cine are de castigat, politicienii sau alegatorii?
Cred ca in primul rand au avut de castigat societatea romaneasca si sistemul democratic din Romania. Am vazut cu totii ce surprize nu tocmai placute ne-a rezervat votul uninominal, pe baza acestui sistem de vot, persoane care in nicio altfel de situatie nu ar fi ajuns in Parlament, au ajuns sa reprezinte electoratul in cel mai inalt for al democratiei intr-o tara civilizata.

Presedintele PNL Slatina si-a asumat public un target de 35% la alegerile parlamentare. Contati pe acelasi procent la nivel de judet ?
Da, cred ca anul 2016 va fi anul in care romanii vor avea de ales intre doua platforme politice total diferite. Platforma Romania100 a premierului Dacian Ciolos si a PNL-ului, o viziune ce va schimba din temelii sistemul politic, administrativ si social din Romania, o platforma ce doreste debirocratizare, descentralizare, care are in centrul ei cetateanul si respectul statului fata de acesta, si platforma PSD-Dragnea care are in centru cetateanul asistat social dependent de statul etatist.

PSD incearca sa puncteze la capitolul imagine cu legea care prevede eliminarea a peste 100 de taxe si impozite. Care este punctul de vedere al PNL pe aceasta tema?
PSD-ul incearca sa puncteze de fiecare data, mintind electoratul, doar in campanii electorale. Personal i-am adresat intrebarea presedintelui Dragnea de ce tocmai in preajma campaniei electorale a venit cu aceasta initiativa si de ce nu a sustinut aceasta initiativa si atunci cand au fost la guvernare. Raspunsul primit m-a facut sa cred ca persoana respectiva nu are niciun fel de discernamant si face totul datorita faptului ca doreste sa traga cat mai mult folos electoral de pe urma acestei propuneri legislative. Jumatate din acele taxe erau de mult eliminate, iar jumatate au fost introduse de Guvernul PSD. Duplicitatea pesedistilor a fost dusa la nivel de politica de stat.

Cum ati caracteriza activitatea guvernului de tehnocrati?
Mai tineti minte Oltul Puternic? Mai tineti minte cand mai marii PSD-ului, in frunte cu Ponta , Dragnea, Stanescu si altii care azi sunt istorie, zbierau din toti rarunchii ca nu vor avea liniste pana cand nu vor vedea demarate lucrarile de la Autostrada Sudului? Unde ne aflam astazi, dupa atata timp de la minciunile aruncate in spatiul public? A fost nevoie sa vina Guvernul condus de Dacian Ciolos, un ardelean asezat, sa demareze procedurile pentru centurile ocolitoare de la Slatina si Bals si pentru ca Autostrada Pitesti-Craiova sa fie introdusa in Master Planul pentru Transport. Citeam acum cateva zile in presa locala o interventie a presedintelui PSD Olt care spunea ca el garanteaza, nu stiu cu ce, ca programul de guvernare al PSD se va aplica. ii reamintesc domniei sale ca PSD-ul conduce de 26 de ani acest judet, iar dansul a fost presedinte timp de 8 ani al Consiliului Judetean, iar judetul Olt este unul dintre cele mai sarace judete din Romania. Cine sa-i mai creada pe acesti indivizi care lucreaza numai si numai pentru interesul propriu?

Dacian Ciolos premier sustinut de PNL. Este o varianta care credeti ca va convinge electoratul?
Din cate imi amintesc, in 2014 putini erau cei care-l creditau pe dl Klaus Iohannis la castigarea Presedintiei Romaniei. Cred ca dupa ce a demonstrat dl Dacian Ciolos timp de un an de zile, ca poate fi un altfel de premier, romanii sunt convinsi ca este solutia de care aceasta tara are nevoie.

Ce partide credeti ca vor trece pragul electoral si care ar fi componenta viitorului Guvern?
PNL, PSD, USR, UDMR vor trece pragul. Iar Guvernul va fi format din PNL-USR si condus de Dacian Ciolos. Va recomand sa pariati pe aceasta formula.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți