13.1 C
Slatina
vineri,3 mai,2024

Ultimele Articole

Sunt convins ca pe 11 decembrie cetatenii din Piatra-Olt vor vota un om al locului!

- Advertisement -
Sunteti unul dintre candidatii PNL Olt pentru Camera Deputatilor. Care sunt, in opinia dvs, principalele probleme ale zonei pe care o reprezentati?
Sunt membru al Partidului National Liberal inca din anul 1998, presedinte al organizatiei PNL Piatra-Olt, membru al Comitetului Judetean Executiv si intr-adevar sunt unul din candidatii pentru Camera Deputatilor. Conducerea PNL Olt si-a ales cu mare responsabilitate candidatii atat pentru Senat cat si pentru Camera Deputatilor, oameni care indeplinesc suta la suta criteriile de integritate ale partidului, competenti si curati, care nu s-au folosit niciodata de functiile publice ori politice pentru a-si crea avantaje personale sau de grup, asa cum au procedat adversarii nostri politici din PSD din 1990 si pana in prezent. si la Piatra-Olt, ca de altfel in tot judetul, ne confruntam cu lipsa acuta a locurilor de munca, lipsa retelei de canalizare si, ce este foarte, foarte grav, lipsa unui Centru de Permanenta pentru asistenta medicala. Nu mai vorbesc de retea de gaze, cinematograf sau sala de spectacole. Dupa mai bine de 20 de ani de administratie pesedista, in afara de o retea de apa curenta si aceea incompleta, nu avem nimic din conditiile minimale care s-ar impune statutului de oras. Ba da, uitasem, avem….taxe si impozite la nivel de oras.

Ce proiecte aveti pentru judet?
Suntem judetul cu cei mai multi tineri plecati in strainatate si consider ca atat eu cat si echipa din care fac parte avem datoria de a gasi solutii pentru ca tinerii sa se intoarca acasa, de a-i incuraja indiferent de etnie sau credinta sa faca acest lucru. Piatra-Olt dupa cum stiti a fost un important nod feroviar, iar inainte de 1989 si cativa ani dupa, aici lucra peste 35% din populatia activa a localitatii, iar inca 10% veneau din localitatile limitrofe: soparlita, Parscoveni, Osica, Bals sau chiar Slatina. Dupa octombrie 1998, Traian Basescu in calitate de ministru al Transporturilor, a divizat calea ferata in cinci societati, mergand pe principiul dezbina si stapaneste, acest lucru ducand la disponibilizari masive de personal. Daca pe 11 decembrie 2016 toti ceferistii activi sau pensionari din judetul Olt se vor mobiliza si vor veni sa voteze un coleg de breasla cu o vechime de peste treizeci de ani in sistemul feroviar, ma simt onorat si consider ca am datoria morala de a initia proiecte menite sa revigoreze activitatea feroviara din zona, care va genera implicit locuri de munca. Cei care ma cunosc stiu foarte bine ca intodeauna imi respect promisiunile si sunt un om de actiune.

La alegerile locale, lupta dintre PSD si PNL pentru Primaria Piatra Olt a fost destul de stransa. Cum credeti ca vor sta lucrurile in aceasta campanie, sperati intr-un rezultat mai bun la nivelul orasului?
Este foarte greu sa te lupti cu caracatita PSD-ista care de peste douazeci de ani nu a facut altceva decat sa-si dubleze sau chiar sa-si tripleze conturile cheltuind iresponsabil banul public si nefacand nimic pentru cetateanul de rand, doar pentru ei si clica lor. intr-adevar, am pierdut competitia, dar sunt satisfacut de faptul ca fata de scrutinul din 2012 am dublat numarul de consilieri locali, deci oamenii au inteles si au dorit o schimbare, dar din pacate nu a fost suficient pentru a se produce. Sunt convins ca pe 11 decembrie cetatenii din Piatra-Olt vor veni in numar mare si vor vota un om al locului.

Dacian Ciolos premier sustinut de PNL. Este o varianta care credeti ca va convinge electoratul?
Dacian Ciolos este intr-adevar premierul sustinut de PNL si consider ca prin aceasta nominalizare conducerea centrala a partidului si Biroul National au dat examenul maturitatii. Partidul National Liberal avea destui oameni competenti pentru preluarea acestui portofoliu dupa alegerile din 11 decembrie, dar au inteles ca proiectele incepute de domnul Ciolos sunt sanatoase si necesare pentru Romania si romani, iar increderea de care se bucura actualul premier trebuie conservata. Daca atat PNL care a inteles mesajul strazii si mesajul presedintelui Iohannis de reformare cat si USR sustin neconditionat acelasi premier consider simplu ca Este de bine.

Oamenii par din ce in ce mai dezinteresati de alegeri, credeti ca prezenta la vot va fi satisfacatoare? Are PNL o strategie de mobilizare a electoratului si de recastigarea increderii oamenilor in clasa politica?
Aparent oamenii sunt dezinteresati de alegeri si de politica in general, dar sunt convins ca pe 11 decembrie se va produce o emotie puternica, care va fi suficient de mobilizatoare pentru ca tinerii sa vina masiv la vot si sa voteze pentru viitorul lor. Cred ca evenimentele din ultima perioada au demonstrat ca nu totul se cumpara. Demnitatea si constiinta oamenilor a ramas intacta in ciuda greutatilor si nedreptatilor pricinuite cale de 26 de ani de urmasii fostului PCR, deghizati in FSN, PDSR, sau PSD. Asa cum, in 2014, la alegerile prezidentiale, am demonstrat ca suntem uniti si ca, prin alegerea lui Klaus Iohannis, am salvat tara de Victor Ponta si de gruparile lui infractionale, care astazi dau socoteala in justitie, tot asa romanii se vor solidariza pentru a nu permite gastilor clientelare ale condamnatului Dragnea sa puna mana, inca o data, pe Parlamentul Romaniei.

Ce procent credeti ca va obtine PNL la Olt?
Avand in vedere faptul ca sunt optimist din fire si ca Partidul National Liberal vine in fata alegatorilor cu candidati noi, fara dosare penale, nepatati si profesionisti, consider ca scorul realizat de PNL in judetul Olt va depasi cu mult pragul de 30%.

Care este mesajul dvs pentru alegatori?
Avem nevoie sa regasim increderea unii in ceilalti si in noi insine. Nu votati reprezentantii unui partid pe care scrie coruptie, minciuna, demagogie si populism. Votati varianta propusa de PNL, care are un singur crez: OAMENII iNAINTE DE TOATE!



Comandat de PNL OLt, realizat de SC Algrup Media, CUI 11160004
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți