10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Candidez convins ca pot aduce un suflu nou in administratia locala!

- Advertisement -
Pe 11 iunie, la Osica de Sus vor avea loc alegeri partiale pentru desemnarea unui nou edil al localitatii, dupa ce primarul ales in 2016 si-a pierdut mandatul din cauza unei condamnari definitive. Din partea PNL va candida Sabin Rosca, profesor la Liceul Teoretic Ion Gh. Rosca din localitate. in varsta de 41 de ani, casatorit si cu doi copii, Sabin Rosca provine dintr-o familie de intelectuali, atat parintii cat si bunicii sai formand de-a lungul timpului generatii intregi de copii. Un om cu o fire deschisa, corect si hotarat sa schimbe in bine viata osicenilor, Sabin Rosca vorbeste in interviul acordat despre proiectele sale pentru dezvoltarea localitatii.

De ce va doriti sa candidati?
Sunt profesor si am doi copii. Consider ca voi fi aspru judecat de generatiile urmatoare dar si de Dumnezeu daca voi asista pasiv la tot ce se intampla, la sacrificarea generatiilor doar pentru atingerea unor scopuri sau bunastari personale ale unora, uitand esentialul: tot ce este cladit pe minciuna, pe faradelege, nu poate rezista; in schimb, daca pui un inceput bun in fiecare actiune sau proiect pe care ti le propui, gandindu-te la cei care vor veni dupa tine, asta inseamna durabilitate si continuitate. Candidez pentru functia de primar al comunei Osica de Sus convins ca pot aduce un suflu nou in administratia locala.

Care ar fi, in opinia dumneavoastra, cele mai importante trei lucruri care va recomanda pentru aceasta functie?
Cred ca ar fi fost mai bine ca aceasta intrebare sa le fie adresata celor care cred in mine, dar totusi am sa incerc sa raspund la ea.
Corectitudinea – pentru ca vrand, nevrand, port in mine aceasta gena, tinand cont ca sunt la a treia generatie de dascali in familie si avand contact cu lumea sportului sunt adept al fair-play-ului.
Darzenia – pentru ca nu-mi place sa existe probleme care nu pot fi rezolvate. Imposibilul nu exista.
Omenia – pentru ca nimeni nu poate fi dat la o parte si orice cetatean are dreptul la opinie si dialog.

Ce va spun oamenii cu care stati de vorba pe strada, ce si-ar dori si ce reprosuri fac clasei politice actuale sau administratiei locale ?
Ma doare cand ma gandesc la faptul ca frumoasa noastra localitate, cu toate sufletele care o compun, a ajuns aici! Din discutiile avute cu osicenii, reiese faptul ca au fost mintiti. Au fost pacaliti si nu cred ca osicenii meritau asta. Asteptau ca promisiunile facute in campanie sa fie onorate, dar nu a fost asa, multi dintre ei regretand alegerea facuta anul trecut. Mai rau, proiectele incepute de liberalul Ion Ciocan au fost stopate sau zac in sertarele primariei. Osicenii sunt dezamagiti si de faptul ca nu au primit inca subventiile de la APIA, pentru a-si cultiva pamantul,
doresc o mai mare implicare si organizare din partea administratiei locale, o rapiditate in realizarea promisiunilor facute si nu o stagnare cum se intampla in prezent.

Care ar fi prioritatile dvs, ce ati face daca ati fi primar?
Prioritar ar fi sa le rezolv oamenilor nemultumirile, dar si sa-i fac sa inteleaga ca un primar nu este doar un om politic care le vinde gogosi in campania electorala, ci un om care ii poate respecta, ii poate trata corect, cu demnitate, un om care poate munci in slujba lor.
Baza la noi in comuna exista, a fost bine pusa: apa, canal, scoli, servicii de pompieri, servicii medicale, camin cultural, etc. Va trebui sa depunem eforturi pentru intretinerea si buna functionare a acestora.
Pe de alta parte, mai sunt si alte lucruri de facut:
-finalizarea retelei de canalizare
-asfaltarea tuturor strazilor ramase neasfaltate
– modernizarea targului saptamanal
-solutionarea problemei gunoiului (amplasarea de cosuri de gunoi si pubele stradale)
-alimentarea cu gaze a comunei prin incheierea unui parteneriat cu localitatile de pe DN 64 Falcoiu-Dobrosloveni-Caracal
-asigurarea securitatii comunei, prin supraveghere video si implicarea Politiei Locale in mentinerea ordinii si linistii publice
-reorganizarea echipei de fotbal Oltetul Osica prin readucerea la echipa a juniorilor osiceni, care au activat in cadrul competitiei organizate de AJF Olt din 2009 si pana anul trecut pentru ca numai asa ii vom aduce la stadion pe iubitorii fotbalului din Osica pentru a-i sustine si incuraja
-venind din sistemul de educatie, doresc asigurarea calitatii in educatie care este centrata pe rezultat si aici ma refer la imbunatatirea rezultatelor la Evaluarea Nationala cat si la Bacalaureat.
– finalizarea, din bugetul local, a lucrarilor la GPN Vladuleni (gradinita constructie noua)
– reinfiintarea programului After School (scoala dupa scoala) deoarece multi parinti ai copiilor din clasele primare nu au timpul necesar pentru realizarea temelor pentru acasa, fiind la serviciu, la munca campului sau plecati in strainatate.
– dezvoltarea unui proiect astfel incat locuitorii comunei care s-au axat pe constructia de solarii pentru legume sa poata sa duca la procesare surplusul de legume, luand nastere astfel noi locuri de munca dar si venituri suplimentare in comuna.
– infiintarea unui Club al Pensionarilor
– organizarea de spectacole pentru toate varstele
– amenajarea de spatii de joaca pentru copii
Asadar imi doresc sa fac administratie, nu politica si vesnic campanie electorala, doar administratie in slujba osicenilor, astfel incat sa aliniem comuna la standarde europene!

Daca maine ar avea loc alegerile, ce mesaj le-ati transmite locuitorilor comunei?
Este o noua sansa pentru dezvoltarea localitatii noastre. Nu va mai lasati amagiti! Nimeni, niciodata, nu va va da ceva degeaba! Trebuie sa muncim impreuna si impreuna vom reusi!
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți