16.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Şoferii de pe microbuzele şcolare, instruiţi de poliţiştii rutieri

- Advertisement -

Ne mai desparte doar o săptămână până la începutul anului şcolar 2019 – 2020, iar în aceste zile şoferii de pe microbuzele şcolare sunt instruiţi de poliţiştii rutieri, care pun accent pe respectarea regulilor de circulaţie, în vederea creşterii siguranţei rutiere.

„În contextul pregătirii noului an școlar, în această dimineață (luni n.r.), polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au organizat o întâlnire cu șoferii de autovehicule destinate transportului de elevi. A fost o primă întâlnire a polițiștiştilor cu șoferii de microbuze şcolare, iar astfel de întrevederi vor avea loc şi în perioada următoare. S-a verificat deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. De asemenea, s-a pus accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii rutieri vor fi zilele următoare prezenţi şi în teren pentru a verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia. În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

Reprezentantul IPJ a declarat că acestea sunt doar câteva dintre activitățile desfășurate premergător începerii noului an școlar, polițiștii urmând să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru elevi, cât și pentru părinți și profesori.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți