8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Mondială a Curățeniei, sărbătorită și la Slatina

- Advertisement -

Reprezentanți ai mai multor instituții din județ și-au dat întâlnire sâmbătă la Slatina, în zona barajului dinspre Slătioara, pentru a aduna gunoaiele lăsate în urmă de cetățeni. A fost Ziua Mondială a Curățeniei sau World Cleanup Day, un eveniment desfășurat la nivel global și presupune conștientizarea importanței unui mediu curat.

Direcția Silvică, alături de Consiliul Județean, Garda de Mediu, Sistemul de Gospodărire a Apelor, voluntari de toate vârstele, elevi, dar și militari au participat sâmbătă la o acțiune amplă de ecologizare, desfășurată în zona stației de epurare din Slatina.

„Peste 40 de pompieri au s-au alăturat activității denumită „Mișcarea pentru un Mediu Curat” și au participat la o amplă acțiune de ecologizare a fondului forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor. Mediul înconjurător este al nostru și avem obligația să-l păstrăm curat!”, au transmis reprezentanții ISU Olt. Acţiuni ca cea de la Slatina s-au desfăşurat sâmbătă şi în alte localităţi ale judeţului, sute de olteni, din dorinţa de a avea un mediu înconjurător cât mai curat, ieşind din case pentru a strânge gunoaiele aruncate la întâmplare.  

Anul trecut, 158 de țări din întreaga lume au participat la Ziua de Curățenie Mondială, adică 11 milioane de voluntari care au strâns 88.500 tone de deșeuri.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți