10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Președintele CJ Olt a vizitat șantierul drumului expres, împreună cu ministrul Transporturilor

- Advertisement -

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, împreună cu Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, deputatul PSD Dolj Lia Olguța Vasilescu, directorul Ford România, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și responsabilii din partea constructorilor, au participat sâmbătă la o vizită de lucru pe șantierele tronsoanelor 1 și 2 ale Drumului Expres Craiova – Slatina – Piteşti.

Tronsonul 2 este cel care traversează județul Olt, de la granița cu Doljul și până dincolo de Slatina. Constructorul, o asociere de firme având ca lider compania românească UMB Spedition, a început să lucreze în zona orașului Balș, unde se forează și se betonează piloții de la kilometrii 24 și 30. Pe raza județului Dolj lucrările au avansat vizibil, pregătindu-se deja patul de fundare, după ce s-a îndepărtat în prealabil stratul vegetal și s-a stabilizat solul cu soluții dedicate. „Cu o implicare masivă atât din partea autorităților, cât și din partea constructorilor, Drumul Expres începe să prindă contur pe raza ambelor județe, Olt și Dolj, alocându-se deja toate resursele necesare pentru un proiect de succes!”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Olt.

Potrivit angajamentului asumat inițial de constructor, ar fi trebuit ca până la sfârșitul anului să fie gata șoselele de centură pentru Slatina și Balș. Însă exproprierile au durat mai mult decât se estimase, iar lucrările au început mai târziu. Oricum, firma care a câștigat lucrările a promis că va mobiliza pe șantier 300 de utilaje și 700 de muncitori, astfel încât să se lucreze în paralel atât la partea carosabilă, cât și la șanțurile de scurgere, sistemul de siguranță rutieră și la ridicarea pilonilor pentru poduri.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți