15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânără răpită de pe stradă, de fostul concubin și tatăl acestuia. Răpitorii, în arest

- Advertisement -

Doi bărbaţi de 25, respectiv 49 de ani, au fost arestați preventiv marți, după ce cu o zi înainte au luat cu forţa o tânără de 26 de ani, din oraşul Corabia, şi au băgat-o într-o maşină, aceştia fiind prinși de poliţişti în municipiul Caracal. Tânăra a fost răpită de pe o stradă din oraşul de la Dunăre, iar răpitorii sunt fostul iubit și tatăl acestuia.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că fratele tinerei a fost cel care a alertat poliţiştii prin apelul de urgenţă 112. Acesta a spus că sora sa în timp ce se afla pe o stradă din oraşul Corabia, ar fi fost urcată cu forța într-un autoturism argintiu, care s-a îndreptat într-o direcție necunoscută.

Surse din anchetă spun că cei doi bărbaţi, tată şi fiu, care au răpit-o pe tânăra de 26 de ani o cunoşteau, tânărul de 25 de ani, din Corabia, având o relaţie de concubinaj cu aceasta. Mai mult chiar aceştia au tot avut intenţia de a obţine acordul familiei victimei de a continua relaţia de concubinaj, uneori prin ameninţări cu fapte de violenţă. De teamă, corăbianca planificase să plece luni dimineaţa, împreună cu fratele său şi concubina acestuia, în Spania. Auzind ce vrea să facă, bărbaţii s-au aflat duminică noaptea în apropierea locuinţei tinerei, stând în autoturismul cu care au răpit-o, pentru a o împiedica să plece. Luni, atât victima, cât şi părinţii ei cu fratele şi concubina sa, au plecat de la domiciliul din strada C. A. Rosetti, spre o staţie de microbuze, pentru a pleca în Spania. Corăbianca şi părinţii au mers mai încet, iar pe strada Nicolae Titulescu au fost ajunşi de maşina în care erau fostul concubin şi tatăl său, care au coborât. La vederea lor, tânăra a început să fugă, dar a fost prinsă de tânărul de 25 de ani care i-a dat un cap în faţă, a prins-o de păr şi a târât-o de păr spre autoturism. Ajutat de tatăl său, care a prins-o de picioare, aceasta a fost pusă cu forţa pe bancheta din spate a maşinii, unde s-a urcat şi fiul acestuia. Pentru că se zbătea şi dădea din picioare ca să scape, corăbianca de 25 de ani a fost lovită cu intenţie de bărbatul de 49 de ani peste picioare, cu portiera autoturismului. Şi tatăl victimei, care a încercat să o ajute, a fost îmbrâncit de cei doi bărbaţi şi a căzut pe asfalt.     

După ce a fost răpită, polițiștii olteni au început căutările, fiind alertaţi şi colegii lor din județele limitrofe în vederea depistării tinerei. Răpitorii plecaseră spre Caracal, acolo fiind şi găsiţi de oamenii legii. Pe drum, mai spun anchetatorii, fostul concubin a continuat să o lovească pe tânără, chiar a muşcat-o de faţă şi a scos un cuţit, ameninţând-o că o taie dacă nu se supune. Bărbatul de 49 de ani, originar din Caracal, a fost prins în timp ce conducea autoturismul folosit pentru a transporta tânără. Acesta le-a spus poliţiştilor că a lăsat-o pe fata răpită şi tânăr pe o stradă din oraş. Fostul iubit al corăbiencei plănuise să o ducă pe aceasta la locuinţa lui şi a tatălui său din Caracal.

După ce l-au prins pe bărbat, apoi i-au găsit şi pe cei doi tineri, cu toţii au fost duşi la sediul Poliţiei pentru audieri. „Din primele cercetări, a reieșit faptul că doi bărbați, de 25 de ani, și, respectiv, 49 de ani, ar fi constrâns-o pe tânăra respectivă să urce în mașină, după care au transportat-o pe aceasta în municipiul Caracal”, a spus reprezentantul IPJ.  

Marţi după-amiază, fostul concubin al tinerei răpite și tatăl acestuia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, cu propunere de arestare preventivă. Acuzați de lipsire de libertate și lovirea sau alte violențe, pe numele celor doi magistrații corăbieni au emis mandate de arestare pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă și putând fi contestată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți