CJ a actualizat proiectul de modernizare și extindere a rețelelor de utilități în județ

Consilierii județeni s-au reunit joi, în ședință extraordinară, să aprobe reactualizarea proiectului de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare. Documentația a fost depusă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare în urmă cu câțiva ani și a fost refăcută. Contractul de finanțare ar putea fi semnat până la sfârșitul anului.

Proiectul prin care Compania de Apă Olt cere fonduri europene pentru modernizarea și extinderea rețelelor de utilități din județ a fost reactualizat. Documentația a primit joi aprobarea consilierilor județeni, pentru ca ulterior să fie aprobată și în consiliile locale. „Astăzi (joi n.r.) am aprobat reactualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect. Proiectul este scris cu foarte mult timp în urmă. Noi am depus cererea de finanțare în urmă cu 4-5 ani. Din acel moment au fost pași procedurali, s-a întârziat foarte mult, dar nu din vina noastră. Așa cum știți, autoritatea de management de la nivelul POIM a fost autorizată cu doi ani întârziere”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Documentația refăcută și aprobată va fi analizată ulterior de Comisia Europeană, iar dacă nu vor fi găsite nereguli, se va trece la semnarea contractului de finanțare. „În acest moment avem indicatorii aprobați. Suntem pe ultima sută de metri, sperăm ca în perioada următoare să semnăm contractul de finanțare pentru acest proiect. Este vorba despre extinderea rețelei de apă și canalizare și modernizarea stațiilor de epurare în foarte multe localități din județul Olt. Este un proiect de peste 200 de milioane de euro, ca sumă reactualizată. În urma acestei reactualizări pe care am făcut-o noi și o vor face toate consiliile locale care fac parte din CAO și vor beneficia de investiții prin acest program, noi o să încărcăm în sistem această actualizare, iar Comisia Europeană să se pronunțe și să dea un Ok. Dacă totul e în regulă, până la finalul anului avem contractul de finanțare semnat, urmând să scoatem la licitație toate aceste lucrări. Licitația va fi organizată de CAO. Lucrările sunt împărțite în mai multe șantiere, astfel încât dacă se blochează ceva să nu se blocheze întregul proiect”, a mai explicat Marius Oprescu.

Banii europeni din proiect vor merge către rețelele de apă, canalizare și stațiile de epurare din Slatina şi alte 24 de localităţi: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina.

Simona Vârban

Un comentariu la „CJ a actualizat proiectul de modernizare și extindere a rețelelor de utilități în județ

  • Ce bine ar fi dacă s-ar pune în aplicare. De când așteptăm în Balș pe strada Cuza Vodă canalizare.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<