Ministerul Sănătăţii: Au fost avizaţi indicatorii obiectivului de investiţii „Spitalul Regional de Urgenţă Craiova”

Ministerul Sănătăţii informează că, în cursul zilei de luni, au fost avizaţi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Spitalul Regional de Urgenţă Craiova”.

„La fel ca la Cluj şi Iaşi, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente şi aparatură de cea mai înaltă performanţă pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic şi terapeutice. În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate. De asemenea, de mâine începem încărcarea datelor pentru trimiterea cererii de finanţare a Regionalului din Iaşi la Bruxelles. Mai mult, tot pentru spitalul din Iaşi, în data de 7 octombrie am lansat în SICAP, cu control ex-ante, procedura de achiziţie publică pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic. Pregătim la fel şi pentru Cluj”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea o suprafaţă desfăşurată de 165.256 metri pătraţi şi un număr total de 807 paturi, pentru îngrijirea continuă a pacienţilor cu boli acute, 60 de locuri în Unitatea de Primiri Urgenţe, 30 de paturi de chirurgie de zi, 15 paturi – îngrijiri medicale de zi, 20 de paturi de îngrijiri oncologice de zi.

Unitatea sanitară va avea 19 săli de operaţie. Ea va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer, dotat cu echipament adecvat şi alte facilităţi de sprijin, ce va funcţiona într-o clădire separată, unită de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

Valoarea investiţiei este de 2.850.507.547,41 lei

„Noul Spital Regional de Urgenţă va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/ centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienţi şi specialităţi medicale, reflectând necesitatea unei relaţii de lucru strânse în furnizarea asistenţei acute şi de urgenţă secundară şi terţiară: Centrul pentru cap şi gât cuprinzând specialităţi de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilofacială; Centrul toracic cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardiovasculară; Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală; Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală şi traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară; Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice şi endocrinologie, imunologie, hematologie; Centrul pentru mamă şi copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie şi chirurgie pediatrică, neonatologie; Radioterapie şi Oncologie (inclusiv departament pediatric), inclusiv radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, spitalul va fi construit pe şapte nivele, va avea 1.195 de locuri de parcare şi un heliport cu cerinţele sale operaţionale specifice.

Clădirea va oferi anumite posibilităţi de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităţilor interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate şi transformate în spitalizări de zi sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<