10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

S-au aprobat amnistia fiscală și regulile ei, pentru slătineni

- Advertisement -

Consilierii locali ai Slatinei s-au întrunit luni în ședință extraordinară. A fost supus spre aprobare și proiectul care prevede eliminarea penalităților pentru slătinenii cu datorii mai vechi la bugetul local. Decizia îi avantajează pe cei care își vor plăti debitele până pe 15 decembrie.

Proiectul prin care municipalitatea va șterge penalitățile celor care au datorii, dacă și le vor plăti până la jumătatea lunii decembrie, a fost aprobat luni.

Consilierii locali au stabilit și condițiile de acordare a amnistiei fiscale. „Beneficiarii facilităților fiscale ce fac obiectul prezentei proceduri sunt debitorii – persoane juridice, persoane fizice sau entităţi fără personalitate juridică – care la data de 31 decembrie 2018, inclusiv, au obligaţii fiscale principale restante administrate de organul fiscal local sub un milion lei”, se precizează în hotărârea de consiliu.

Beneficiază, de asemenea, de prevederile hotărârii şi persoanele fizice sau entităţile fără personalitate juridică, unități administrativ teritoriale ori instituţiile publice – care au obligaţii fiscale principale restante la data de 31 decembrie 2018 de un milion lei sau mai mari. Hotărârea a fost aprobată și cu un amendament. Pot cere amnistie fiscală și cei aflați în procedura insolvenţei și cei care se află în dizolvare. Toți contribuabilii interesaţi să beneficieze de efectele actului normativ trebuie să notifice Direcţia Generală Economică a Primăriei Slatina cu privire la intenţia lor, până cel târziu în data de 15 decembrie 2019.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți