10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 500 de grame de bijuterii fără documente, găsite la un corăbian

- Advertisement -

Un corăbian de 45 de ani este cercetat penal după ce, joi, s-a găsit asupra sa aproape o jumătate de kilogram de bijuterii din metal de culoare galbenă, susceptibile a fi din aur, fără a deţine documente de proveniență.

Bărbatul a fost prins de poliţiştii de frontieră ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt care desfăşurau în Corabia o acţiune pe linia prevenirii și combaterii operaţiunilor ilicite cu metale prețioase.

Corăbianul încerca să comercializeze diferitele bijuterii pe raza orașului. „La controlul amănunțit efectuat asupra autoturismului acestuia a fost descoperită, într-un rucsac, cantitatea totală de aproximativ 490 grame bijuterii din metal de culoare galbenă, susceptibile a fi din aur, cu o valoare totală  de 88.065 lei, pentru care persoana în cauză nu deținea documente de proveniență și nici autorizație pentru operațiuni cu metale prețioase”, a spus Leonoriu Florescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Olt.

Întreaga cantitate de bijuterii a fost preluată de poliţişti din cadrul IPJ Olt în vederea expertizării şi a dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Oamenii legii l-au amendat pe corăbian și i-au confiscat bijuteriile, acestea urmând a fi predate Băncii Naționale Române. „Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au sancționat contravențional bărbatul cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea prevederilor OUG 190/2000 privind regimul metalelor prețioase, aliajelor și pietrelor prețioase în România. Totodată, cele 493,36 grame de aur au fost confiscate și urmează a fi predate Băncii Naționale”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți