14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Legumicultorii olteni vor produce roșii până la Crăciun

- Advertisement -

De vineri şi până pe 20 decembrie, cei 900 de legumicultori olteni înscrişi în etapa a doua a programului „Tomata” îşi pot valorifica producţia de roşii din solarii. În această perioadă, ei trebuie să adune şi documentele care atestă cantităţile vândute, pentru a intra în posesia subvenţiei de 3.000 de euro.

Cu aproximativ 900 de producători olteni de legume în scrişi în al doilea sezon al programului „Tomata”, vom avea roşii autohtone pe masa de Crăciun. Legumicultorii şi-au pus la punct sisteme de încălzire în solarii şi vor putea produce până la sfârşitul anului.

Potrivit statisticilor Direcţiei Agricole, şi în această etapă din sezonul rece a programului, Oltul este pe primul loc la nivel naţional ca şi număr de producători de tomate în spaţii protejate. Cei mai mulți dintre oltenii care s-au înscris în „Programul Tomata 2” sunt din cele două bazine legumicole Izbiceni- Giuvărăști -Cilieni și Strejești-Pleșoiu-Grădinari. Fermierii care au investit în sisteme de încălzire pentru solarii vor recolta tomate pe toată perioada sezonului rece, spun reprezentanții Direcției Agricole.

În total, în cele două cicluri de producţie din acest an, au cerut cei 3.000 de euro pentru tomate 6.135 de olteni, dintre care 872 au optat pentru producția de roșii în  sezonul rece. Angajații Direcției au încheiat controalele din teren.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți