9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Proiect de peste 240 milioane de euro, implementat de Compania de Apă Olt în 25 de localităţi

- Advertisement -

Compania de Apă Olt anunţă implementarea unui proiect pe fonduri europene, de peste 240 milioane de euro. În 25 de localităţi din judeţ vor fi modernizate şi extinse reţelele de apă şi canalizare, se vor reabilita staţiile de pompare apă uzată şi se vor construi altele noi, proiectul derulat de CAO fiind selectat spre aprobare de Ministerul Fondurilor Europene.

„Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”, cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro, a fost selectat spre aprobare la sfârşitul săptămânii trecute de MFE, Compania de Apă urmând să realizeze investiţii în două municipii, şase oraşe şi 17 comune oltene.

Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești Olt, Piatra Olt, Potcoava, Scornicești, Băbiciu, Bălteni, Crâmpoia, Dăneasa, Dobrosloveni, Fărcașele, Găneasa, Giuvărăști, Gostavățu, Izbiceni, Perieți, Rusănești, Scărișoara, Schitu, Serbănești, Tia Mare şi Vișina sunt cele 25 de localităţi oltene care, prin implementarea proiectului, vor beneficia de modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi. CAO anunţă şi realizarea altor lucrări de anvergură în Slatina, Caracal, Balş şi Corabia. „La Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare”, se arată într-un comunicat remis de CAO. 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor, este perioada de implementare a proiectului în valoare de peste 240 milioane de euro. 85% din valoarea totală a sa este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local.

„Compania de Apă vrea să ofere beneficiarilor servicii de cea mai bună calitate, contribuind astfel la îmbunătățirea calității mediului și a standardelor de viață din cât mai multe localități din județul Olt.
Compania de Apă Olt este parte a fiecărei comunități!”, se mai precizează în comunicat.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți