15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Procurorul Alexandru Dragomir, delegat şef al DIICOT Olt

- Advertisement -

Începând de vineri, 15 noiembrie, noul procuror şef al Biroului Teritorial Olt al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism este Alexandru Dragomir.

Decizia a fost luată joi de reprezentanţii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care l-a delegat pe funcţie până la ocuparea acesteia prin numire, dar nu mai mult de o perioadă de şase luni. „Secţia pentru procurori a hotărât delegarea în funcţia de procuror şef al Biroului Teritorial Olt din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului Alexandru Dragomir, procuror în cadrul aceluiaşi birou, începând cu data de 15 noiembrie 2019, până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni”, transmit reprezentanţii CSM.

Procurorul Dragomir revine pe funcţia de procuror şef al DIICOT Olt după ce a mai ocupat acelaşi post şi acum doi ani. În luna martie 2017 a fost delegat în funcţia de conducere, înlocuindu-l pe procurorul Claudiu Negrilă, şi a fost şef al acestei instituii până în luna decembrie acelaşi an, când a fost delegat procuror şef Ionuţ Călina, venit la Biroul Teritorial Olt în luna iulie 2017 de la Parchetul Craiova. Acesta din urmă a demisionat săptămâna trecută din funcţie, postul de procuror şef rămânând astfel vacant.

Noul procuror şef are 45 de ani. Din anul 1997 este procuror, iar de-a lungul anilor a lucrat în cadrul parchetelor din Oraviţa şi Slatina. În 2007, Alexandru Dragomir avea să ocupe şi funcţia de prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. La DIICOT Olt, procurorul îşi desfăşoară activitatea încă de la jumătatea anului 2008.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți