22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Izbiceni: Ministrul Agriculturii, întâlnire cu legumicultorii şi fermierii olteni

- Advertisement -

Nechita Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a fost prezent vineri în judeţul Olt şi a participat la întâlnirea cu conducerea Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, desfăşurată la Căminul Cultural „Tudor Gheorghe” din comuna Izbiceni. Pe lângă ministrul Oros, la eveniment au mai fost prezenţi Emil Dumitru, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, primari ai comunelor învecinate localităţii Izbiceni, dar şi zeci de legumicultori şi fermieri olteni.

În discursul său, ministrul Adrian Oros a subliniat că Programul „Tomata” va continua în același mod și anul viitor, la fel ca și restul programelor de sprijin care sunt aprobate prin acte normative. Mai mult decât atât, ministrul Agriculturii a spus că se vor identifica măsuri pentru a le îmbunătăți, astfel încât fermierii să aibă posibilitatea de a depozita produsele, de a le sorta, ambala și vinde în condiții avantajoase.

Totodată, Nechita Adrian Oros a dat asigurări ca mediul asociativ va fi principalul său partener de dialog în elaborarea politicilor pentru agricultură și dezvoltare rurală.

În cadrul discuțiilor purtate de reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu legumicultorii, dar şi cu fermierii din Olt, s-au abordat şi alte teme de actualitate și interes major pentru sectorul agricol românesc, cum ar fi subvențiile APIA, noi programe de sprijin pentru fermieri, piețele de desfacere pentru micii producători, viitorul fermelor de familie sau finanțarea și creditarea micilor fermieri.     

Şi cum sărbătorile de iarnă se apropie, fermierii din judeţ au adus în atenţie şi subiectul privind creşterea porcilor în gospodării, având în vedere evoluţia pestei porcine africane în judeţul Olt. Ministrul Agriculturii le-a dat acestora asigurări că porcul din gospodăriile populației nu va dispărea și că răspândiea epidemiei de pestă porcină africană nu trebuie să oprească relansarea industriei creșterii porcinelor în România.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți