PSD, o nouă strategie pentru desemnarea viitorilor lideri

Liderii PSD vor merge, în perioada următoare, în toate organizațiile județene, pentru a pregăti viitoarele alegeri. Secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a spus că vrea să elimine grupurile formate atât în conducerea centrală, cât și în organizații, și peste tot să fie aleși oameni care să repornească motoarele.

După desemnarea noii conduceri intermediare, PSD caută lideri pentru a reforma cu adevărat partidul. În acest sens va fi organizat un congres, însă unul care să aibă drept unic scop alegerea persoanelor potrivite, anunță secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu. Până atunci, fiecare organizație din țară își va desemna conducerea. „Există o conducere colectivă, formată din cele mai reprezentative organizații care sunt la nivel de țară și cele cinci organizații care au câștigat alegerile în turul II: Teleorman, Gorj, Olt, Mehedinți și Giurgiu. Asta înseamnă că o să avem alegeri în fiecare organizație, în fiecare localitate din această țară, finalizându-se cu un singur congres, pe 29 februarie, la București. Ceea ce s-a desprins din discuțiile din partid este că nimeni nu vrea un congres grandios, se vrea un congres simplu, transparent, pentru că la social democrați cred că așa le stă bine”, a declarat liderul PSD Olt.

Conducerea interimară a partidului a identificat și una dintre problemele care au apărut nu numai la centru, ci și în teritoriu. Unele organizațiile sunt conduse de grupuri care nu reprezintă neapărat interesele social democraților. „Sunt multe de făcut, sunt multe organizații în care s-au creat grupuri, grupulețe. Probabil în perioada următoare vom merge în majoritatea organizațiilor, dacă nu chiar în toate și sperăm să reușim să repornim de jos în sus motoarele partidului”, a explicat Paul Stănescu.

„A venit momentul să fim sinceri cu noi!”

Înainte de congres, vor fi discuții cu toți oamenii de bază ai partidului și se va ține cont de fiecare părere în parte, astfel încât să fie desemnată o conducere reprezentativă. „O să ne strângem toți, să stăm de vorbă o zi, două, trei și când o ieși fum alb să spunem: asta e conducerea organizației. Pentru că de-a lungul timpului s-au făcut tot felul de cooperative, de grupulețe. Care a avut numărul cel mai mare de susținători, acela a reușit să preia conducerea. A venit momentul să fim sinceri cu noi, pentru că această conducere care va fi aleasă acum o să ne reprezinte în următorii patru ani și va conta foarte mult în ecuația jocului politic din această țară”, a mai spus Paul Stănescu.

Președintele PSD Olt a transmis că nu a hotărât încă dacă va candida pentru una dintre funcțiile de conducere de la nivel central.

Simona Vârban

2 comentarii la „PSD, o nouă strategie pentru desemnarea viitorilor lideri

  • Un comunist are in sange minciuna si iubirea de functii si avere.Asa este si aceasta lichea comunista.
    El crede ca ne duce inca o data cu zaharelul,dar din fericire,lumea de la sate s-a desteptat.Orice pom se cunoaste dupa roadele lui.Nu trebuie sa ne chinuim sa descoperim ce roade aceasta lichea comunista de la Olt…A facut avere din pamanturile oamenilor si din banii publici,respectiv si-a pus in functii publice neamurile,prietenii si lipitorii de afise din PSD.Ministerul Dezvoltarii-acolo unde a fost ministru, si toate institutiile publice din judetul Olt sunt pline de oamenii lui..Daca neamurile , prietenii si slugile lui ar fi fost instalati pe baza principiului meritocratiei,nimeni nu ar fi avut nimic de comentat,dar cum majoritatea pilosilor au intrat pe usa din dos a institutiilor statului roman,este firesc sa se faca o curatenie in institutiile Statului.Dar nu-i nimic.Acum a venit vremea sa iasa si PSD pe usa din dos a istoriei.

    Răspunde
  • Fostul președinte Traian Băsescu a apreciat duminică, la România TV, că secretarul general interimar PSD Paul Stănescu minte atunci când spune că Viorica Dăncilă ar fi candidat la prezidențiale pentru că s-a înțeles cu Klaus Iohannis.

    „Povestea scoasa de Stanescu…om batran, se apuca de inovatii d-astea ca a aranjat Iohannis cu Dancila sa candideze. Dar cine putea sa candideze? Daca ar fi candidat Stanescu era 10 la 90. Dancila a luat cat se putea lua, a luat cat partidul, a luat chiar mai mult ca partidul. Si atunci ce pretentii are Stanescu? Nu cred in niciun fel de aranjament si PSD nu avea alta solutie. Punctul meu de vedere este ca e o mare minciuna. E o prostie fara margini”, a zis Băsescu.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<