18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

PSD, o nouă strategie pentru desemnarea viitorilor lideri

- Advertisement -

Liderii PSD vor merge, în perioada următoare, în toate organizațiile județene, pentru a pregăti viitoarele alegeri. Secretarul general al partidului, Paul Stănescu, a spus că vrea să elimine grupurile formate atât în conducerea centrală, cât și în organizații, și peste tot să fie aleși oameni care să repornească motoarele.

După desemnarea noii conduceri intermediare, PSD caută lideri pentru a reforma cu adevărat partidul. În acest sens va fi organizat un congres, însă unul care să aibă drept unic scop alegerea persoanelor potrivite, anunță secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu. Până atunci, fiecare organizație din țară își va desemna conducerea. „Există o conducere colectivă, formată din cele mai reprezentative organizații care sunt la nivel de țară și cele cinci organizații care au câștigat alegerile în turul II: Teleorman, Gorj, Olt, Mehedinți și Giurgiu. Asta înseamnă că o să avem alegeri în fiecare organizație, în fiecare localitate din această țară, finalizându-se cu un singur congres, pe 29 februarie, la București. Ceea ce s-a desprins din discuțiile din partid este că nimeni nu vrea un congres grandios, se vrea un congres simplu, transparent, pentru că la social democrați cred că așa le stă bine”, a declarat liderul PSD Olt.

Conducerea interimară a partidului a identificat și una dintre problemele care au apărut nu numai la centru, ci și în teritoriu. Unele organizațiile sunt conduse de grupuri care nu reprezintă neapărat interesele social democraților. „Sunt multe de făcut, sunt multe organizații în care s-au creat grupuri, grupulețe. Probabil în perioada următoare vom merge în majoritatea organizațiilor, dacă nu chiar în toate și sperăm să reușim să repornim de jos în sus motoarele partidului”, a explicat Paul Stănescu.

„A venit momentul să fim sinceri cu noi!”

Înainte de congres, vor fi discuții cu toți oamenii de bază ai partidului și se va ține cont de fiecare părere în parte, astfel încât să fie desemnată o conducere reprezentativă. „O să ne strângem toți, să stăm de vorbă o zi, două, trei și când o ieși fum alb să spunem: asta e conducerea organizației. Pentru că de-a lungul timpului s-au făcut tot felul de cooperative, de grupulețe. Care a avut numărul cel mai mare de susținători, acela a reușit să preia conducerea. A venit momentul să fim sinceri cu noi, pentru că această conducere care va fi aleasă acum o să ne reprezinte în următorii patru ani și va conta foarte mult în ecuația jocului politic din această țară”, a mai spus Paul Stănescu.

Președintele PSD Olt a transmis că nu a hotărât încă dacă va candida pentru una dintre funcțiile de conducere de la nivel central.

Simona Vârban

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți