24.1 C
Slatina
marți,7 mai,2024

Ultimele Articole

Martirii Revoluţiei din 1989, comemoraţi la Slatina

- Advertisement -

22 decembrie este ziua în care an de an, la Slatina, sunt comemoraţi eroii martiri căzuţi la Revoluţia din 1989, în memoria locuitorilor judeţului Olt care au murit atunci la Casa de Cultură a Tineretului fiind ridicată o troiţă.

În 2019 s-au împlinit 30 de ani de la victoria împotriva comunismului, activităţile dedicate acestui eveniment desfăşurându-se duminică la Troiţa Eroilor Revoluţiei din Slatina. La manifestări, care vor avea loc în intervalul orar 09:40 – 11:00, sunt aşteptate oficialităţi locale şi judeţene, revoluţionari, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, instituţiilor deconcentrate şi filialelor judeţene ale partidelor politice.

Autorităţile vor depune la troiţa restaurată acum trei ani coroane şi jerbe de flori, pentru a-i omagia pe martirii Revoluţiei. Potrivit datelor de pe placa comemorativă a troiţei din faţa Casei de Cultură a Tineretului Slatina, atunci şi-au pierdut viaţa şi 11 olteni: sublocotenent Ion Argherie din Rotunda, maior Andrei Burcea din Caracal, Adrian Călin din Vlădila, sublocotenent Nicolae Ciobanu din Tufeni, Silviu Motohan din Traian, sublocotenent Victor Olaru din Pârşcoveni, sublocotenent Daniel Gh. Popa din Comani – Drăgăneşti Olt, Gheorghe Ioan Radu din Slătioara, Ion Sasu din Slatina, sublocotenent Iancu Sîrbulescu din Obârşia şi Doru Surghe din Vişina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți