4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cine este bărbatul care a spânzurat un câine în centrul Bucureștiului. A devenit agresiv și cu jurnaliștii

- Advertisement -

Bărbatul care a spânzurat un câine în centrul Bucureștiului a fost arestat preventiv. Este pentru prima oară când autoritățile iau o astfel de măsură într-un caz de cruzime împotriva animalelor. Individul are cazier bogat, trăiește pe străzile Capitalei și nu a dat dovadă de nicio urmă de regret pentru ce a făcut. Ba a avut gesturi de agresivitate și față de jurnaliști.

Bărbatul nu s-a dat în lături de la violențe nici după ce a fost reținut pentru că a ucis, cu o cruzime de neimaginat, un câine de doar câteva luni.

Ce ați avut cu bietul animal, ce v-a făcut să îl chinuiți în halul ăla? l-a întrebat reporterul. În loc de răspuns, bărbatul, deși încătușat, l-a împins pe reporter.

În urmă cu câteva zile, animalul fără adăpost fusese găsit spânzurat de țeava de gaze a unui bloc din centrul Capitalei. Locatarii îngroziți au chemat imediat poliția, iar făptașul a fost găsit peste doar câteva ore.

„Persoana respectivă era o persoană fără adăpost, a fost dificil. Polițiștii au făcut mai multe audieri în apropierea imobilului, au luat imagini de pe camere de supraveghere din zonă, pe care le-au urmărit. Un polițist din cadrul sectiei 1 l-a recunoscut, ar fi locuit fără forme legale pe raza sectorului 1”, a explicat Ciprian Romanescu, reprezentant al Poliției Capitalei.

La audieri, bărbatul nu a arătat nicio urmă de regret pentru gestul său, ba mai mult decât atât, le-a spus polițiștilor că s-a răzbunat pe animal, deoarece îl mușcase.

Suspectul, originar din Caracal, a lucrat la mai multe stâne înainte de ajunge să locuiască pe străzile din Capitală și are un cazier bogat, fiind condamnat pentru mai multe furturi.

Judecătoria Sectorului 1 a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 44 de ani reţinut, duminică, sub bănuiala că a ucis un câine. Este o premieră în astfel de cazuri de cruzime împotriva animalelor. Este pentru prima oară când magistrații încuviințează arestarea preventivă a autorului. Asta, în condițiile în care legea prevede o pedeapsă blândă, de cel mult un an de detenție. Prea mică, spun activiștii pentru drepturile animalelor.

„Vorbim de viitorii criminali în serie ai României. Să înțelegem gravitatea și pericolul pentru integritatea și siguranța noastră, a cetățenilor, dacă nu ne interesează animalele!”, spune Tudor Tim Ionescu, consilier general al Capitalei.

Până acum, nimeni nu a fost condamnat definitiv la închisoare în România pentru uciderea unui animal.

Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți