10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu devastator într-un apartament din Slatina. Două femei au ajuns la spital

- Advertisement -

Două femei au ajuns la spital, joi dimineață, după ce apartamentul în care locuiau, situat într-un bloc de pe strada Primăverii, din municipiul Slatina, a fost distrus de un incendiu puternic, care a izbucnit de la o lumânare uitată aprinsă şi nesupravegheată. Totodată, a fost nevoie ca pompierii Detașamentului Slatina ce au intervenit pentru a stinge focul să evacueze alte 22 de persoane aflate în imobil.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, a declarat că la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la materialele combustibile aflate într-un apartament, cu degajări mari de fum. Concomitent cu intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului, salvatorii au acționat și pentru evacuarea persoanelor aflate în celelalte locuințe din bloc.

„Au fost evacuate 22 de persoane, două femei aflate în apartamentul unde se manifesta incendiul fiind preluate de echipajele medicale. Cele două femei, una, în vârstă de 40 de ani, cu arsuri superficiale la nivelul feței, și cealaltă, în vârstă de 78 de ani, fără urme vizibile de traumă, au fost transportate la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru efectuarea de investigații medicale suplimentare”, a spus reprezentantul ISU.

Pompierii au acționat aproape patru ore pentru a îndepărta efectele negative produse de incendiul devastator, în apartament aflându-se depozitate textile, cărți și obiecte casnice. „Incendiul a fost lichidat în jurul orei 11:30, fiind evacuate cantități mari de materiale textile, cărți, mobilier, electronice, electrocasnice și obiecte de uz gospodăresc. Au ars mobilier, materiale textile, electronice și electrocasnice depozitate în holul locuinței și într-o cameră de locuit”, a mai precizat Alin Băsăşteanu.

Persoanele au stat evacuate din propriile apartamente aproximativ patru ore, 16 dintre acestea aflându-se în tot acest timp în microbuzul din dotarea ISU Olt, care a fost prezent la locul evenimentului. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit ca şi cauza probabilă a izbucnirii incendiului o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți