10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Un liceu din Slatina, partener în proiectul „Erasmobility Platform”

- Advertisement -

S-a lansat proiectul Erasmus+ KA 202 „Erasmobility Platform (II)”, iar Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din municipiul Slatina este una dintre instituţiile de învăţământ partenere, alături de alte unităţi şcolare din România, Spania, Irlanda, Ţara Galilor, Franţa, Portugalia, Anglia şi Grecia.

Proiectul Erasmus+ s-a lansat luna trecută şi urmează a se încheia la începutul anului 2022. În total, are o durată de 27 de luni, fiind structurat pe trei faze. Prima, începută în decembrie şi care se va încheia în noiembrie 2020 este îmbunătăţirea platformei Erasmobility, a doua începe în decembrie 2020 şi până în septembrie 2021 – crearea şi distribuirea  de materiale și resurse didactice pentru a facilita mobilitatea elevilor, iar cea de-a treia este în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022 – diseminarea proiectului.  

Prima reuniune de proiect a fost la începutul lunii decembrie 2019 şi a avut loc la o şcoală din Bremen, Germania. Liceul slătinean a fost reprezentat la această întâlnire de lucru de Francesca Diaconu, profesor de limba engleză, şi Claudia Luţă, profesor de TIC. „Şcoala gazdă a fost BBS Osterholz-Scharmbeck şi a prezentat sistemul de învăţământ german şi provocările cu care se confruntă în prezent. Pe parcursul celor două zile, 5 şi 6 decembrie, participanţii au desfăşurat activităţi de lucru în echipă, la sfârşitul cărora, s-a întocmit o listă cu puncte tari şi puncte slabe ale platformei, aspecte ce urmează să fie îmbunătăţite şi un chestionar ce va fi distribuit prin instituţiile şcolare şi consorţiile din mai multe ţări. De asemenea, s-au pus bazele unui set de reguli privind protecţia datelor, în acord cu General Data Protection Regulation. Următoarea reuniune de proiect va avea loc în iunie 2020, în localitatea Xativa din Provincia Valencia, Spania”, a declarat dascălul Francesca Diaconu.

Proiectul „Erasmobility Platform” urmăreşte dezvoltarea şi promovarea platformei online Erasmobility, având ca scop principal implicarea şi sprijinirea centrelor de formare profesională, ce doresc să dezvolte mobilități în domeniul proiectelor Erasmus+ KA1, împreună cu alte centre şcolare europene. Rezultatele preconizate la finalul proiectului sunt: adaptarea platformei Erasmobility la particularitățile țărilor membre; creşterea gradului de implicare a consorțiilor  în  mobilităţi; includerea în mobilităţi a elevilor proveniţi din medii dezavantajate; îmbunătățirea platformei Erasmobility, astfel încât să fie accesibilă de pe telefoanele mobile și de pe tablete; dezvoltarea unui ghid de utilizare care să ajute centrele de formare profesională să depăşească provocările inițiale întâlnite în schimburile de elevi sau profesori; dezvoltarea unui studiu comparativ al diferitelor sisteme de formare profesională a partenerilor implicați în proiect.

„Acest proiect este un instrument perfect pentru a rezolva problemele pe care le ridică proiectele de mobilitate elevi sau cadre didactice KA1 şi pune accent pe plasarea elevilor în familii, pentru o mai bună integrare culturală”, a conchis profesorul de la Colegiul „Alexe Marin” Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți