11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu și Emil Moț, aleși la conducerea PSD Olt

- Advertisement -

PSD Olt și-a ales joi o nouă conducere, în cadrul unei conferințe la care au luat parte președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu, dar și fostul premier Sorin Grindeanu. Noul președinte al social democraților olteni este Marius Oprescu, iar președinte executiv este primarul Slatinei, Emil Moț, în timp ce Virgil Delureanu este secretarul general al PSD Olt.

Înainte de congresul național care va avea loc cel mai probabil luna viitoare, social democrații din Olt s-au reunit joi în conferință pentru a-și alege conducere pe următorii patru ani. După două mandate la conducerea PSD Olt, Paul Stănescu a decis să nu mai candideze, dar i-a susținut pe Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean, pentru a ocupa această funcție, și pe primarul Slatinei, Emil Moț, pentru funcția de președinte executiv.

Stănescu și-a exprimat convingerea că cei doi tineri aleși vor fi lideri politici redutabili, care vor contribui semnificativ la obținerea unor rezultate foarte bune pentru PSD, la viitoare alegeri. „Dragi colegi, nu mai candidez, dar a fost o mare onoare să fiu președintele vostru. Am încercat să vă respect cu toată puterea, iar la finalul mandatului, am simțit același respect. Am fost președinte de Consiliu Județean două mandate și le mulțumesc cetățenilor județului. Acum e o altă onoare să mă regăsesc în Parlament. N-am cuvinte sa le mulțumesc cetățenilor din județul Olt”, a declarat Paul Stănescu.

Noul președinte al PSD Olt, Marius Oprescu, ales joi în unanimitate, a spus că se bazează pe colegii de partid pentru rezultate politice la fel de bune. „Sunt momente cu încărcătură emoțională aparte. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Este un context politic tensionat atât intern, cât și internațional, nu e de ajuns că PNL este la guvernare, dar a revenit și gripa aviară în țară. A fost o perioadă grea pentru PSD, din cauza unor mesaje de ură ale adversarilor noștri, dar și din cauza unor greșeli pe care trebuie să nu le mai repetăm”, a declarat Marius Oprescu.

Și primarul Slatinei, Emil Moț, face un pas în față și a fost ales de colegii de partid președinte executiv al PSD Olt. Joi și-a amintit momentul în care a intrat în politică și susținerea primită din partea lui Paul Stănescu. „Acum 11 ani, domnul președinte Paul Stănescu a luat în brațe doi «copii», pe mine și pe Marius Oprescu, și ne-a adus în familia PSD. De atunci, am format cea mai bună echipă la Slatina, iar acum am primit cu onoare această datorie la conducerea organizației județene”, a spus noul președinte executiv al PSD Olt.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a mărturisit că organizația PSD Olt este cea mai puternică din țară și le-a transmis noilor lideri că vor avea o misiune dificilă.

Sorin Grindeanu, despre liderii „uzați” din PSD

Alături de social democrații olteni a fost și Sorin Grindeanu, fostul premier exclus din partid pe vremea când acesta era condus de Liviu Dragnea. El a precizat că în PSD trebuie să se producă o schimbare, pentru ca formațiunea politică să se redreseze.

„PSD se află într-un moment de cotitură și deciziile pe care le va lua PSD în lunile următoare vor decide soarta stângii. Resursa umană la nivelul conducerii PSD în această perioadă a fost slabă, prost pregătită. Am pierdut la nivel central atuul partidului de profesioniști care atunci când vin să guverneze știu să facă acest lucru foarte bine. Acest lucru se poate redobândi dacă înțelegem că în fruntea partidului nu mai poți face echipe de compromis… Figurile uzate ale PSD trebuie să facă un pas în spate”, a spus Sorin Grindeanu, care a primit aplauze puternice de la cei din sală.

Sorin Grindeanu a spus că va reveni în PSD, pentru un proiect serios, de țară, nu al vreunui lider politic.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți