12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Care au fost cele mai căutate joburi în 2019, în România

- Advertisement -

Cele mai căutate locuri de muncă în anul 2019 au fost cele de şoferi, contabili şi economişti, potrivit unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.ro.

Astfel, aproape 4 milioane de căutări au fost înregistrate pentru locul de muncă de şofer, în 2019, în timp ce contabilii şi economiştii au adunat aproape 3 milioane de căutări cumulat.

Pe locul al patrulea în acest top se află locul de muncă de inginer, cu peste 1,2 milioane de căutări.

Directorul eJobs România, Bogdan Badea, a precizat că au crescut foarte mult şi căutările de locuri de muncă part-time.

„Una dintre surprizele anului trecut a fost să observăm cât teren au putut să câştige joburile part time. Fie că vorbim de tineri studenţi care vor un program de 4 sau 6 ore pe zi, care să le permită să-şi continue studiile sau de specialişti care vor să îmbine un job stabil cu activităţi de freelancing, 2019 a venit cu o creştere a interesului pentru aceste locuri de muncă – am avut 1,6 milioane de căutări pentru job-urile part time”, a comentat Bogdan Badea.

Poziţia de asistent manager a înregistrat peste 1 milion de căutări, cea de manager a înregistrat peste 950.000 de căutări, iar cea de asistent medical a înregistrat peste 750.000 de căutări. La un nivel apropiat s-au aflat joburile destinate specialiştilor în resurse umane (aproximativ 750.000 căutări) şi cele de operatori de centre de apel telefonic (aproape 700.000).

Directorul eJobs a mai constatat şi scăderea numărului de căutări pentru locurile de muncă ce solicită cunoaşterea limbii engleze.

„Un alt aspect interesant anul trecut a fost legat şi de limbile străine incluse în căutările candidaţilor. Contrar aşteptărilor, joburile care presupuneau cunoaştere limbii engleze s-au aflat pe ultimul loc, fiind devansate de cele pentru vorbitorii de germană (peste 300.000 de căutări), italiană (195.000 de căutări), spaniolă (159.000 de căutări) şi franceză (152.000 de căutări)”, a mai spus Bogdan Badea.

De cealaltă parte a clasamentului, locurile de muncă cu cele mai puţine căutări în 2019 au fost cele de arhitect, consilier juridic şi secretară.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți