20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Dincă şi Risipiţeanu rămân în arest preventiv

- Advertisement -

Magistraţii Tribunalului Olt au verificat vineri dimineaţa măsura arestării preventive a lui Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu din Caracal, primul fiind cauzat de răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, tinerele dispărute în Caracal anul trecut, iar celălalt de comiterea infracţiunii de viol asupra adolescentei Luiza.

De joi, cei doi au fost aduşi din Arestul Capitalei, în centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, iar vineri au fost prezentaţi judecătorului din cadrul instanţei de judecată, pentru a verifica măsura arestării preventive.

Deşi în cazul lui Risipiţeanu, s-a solicitat înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, aceasta a fost respinsă. În privinţa celor doi, Tribunalul Olt a menţinut măsura arestului preventiv. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată. „Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul R. Ş.. În baza art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive cu privire la inculpații D.G. şi R.Ş.. În baza art. 207 alin. 4 C.p.p, menține măsura arestării preventive dispusă (în cursul urmăririi penale) faţă de inculpaţi. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare”, se arată în încheierea pronunţată în camera de consiliu a instanţei. Deşi pronunţarea nu este definitivă, a fost executorie, iar ambii au fost transferaţi din Arestul Poliţiei Olt în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Dosarul în care Dincă şi Risipiţeanu au fost arestaţi preventiv a ajuns pe masa magistraţilor Tribunalului Olt pe 15 ianuarie, după ce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a celor doi. Pe numele lui Gheorghe Dincă sunt opt capete de acuzate trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracţiuni, omor calificat – două și profanarea de cadavre sau morminte – două, în timp ce complicele său a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol. Procurorii DIICOT au comunicat că odată cu întocmirea rechizitoriului în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Caracaleanul Dincă este în arest preventiv de la sfârşitul lunii iulie 2019, la câteva zile după ce Alexandra Măceşanu din comuna olteană Dobrosloveni a dispărut în Caracal, iar Risipiţeanu a fost arestat la începutul lunii decembrie. Acesta şi Gheorghe Dincă au violat-o pe Luiza Melencu, fata din comuna doljeană Dioşti, dispărută la jumătatea lunii aprilie a anului trecut, tot în Caracal.  

În rechizitoriul DIICOT, procurorii detaliază cum cele două copile au fost răpite şi ucise de Dincă. Tinerele au trecut prin chinuri groaznice, fiind legate cu cureaua de la pantalonii săi de centura banchetei din spate a autoturismului cu care le-a luat „la ocazie”, apoi au fost duse acasă la el, unde le-a imobilizat de pat cu un lanț metalic, le-a legat la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini și la picioare cu sfoară şi bandă adezivă. Totodată, ambele au fost violate în mod repetat. Luiza, după trei zile, nu a mai suportat chinurile prin care trece şi a fost lovită cu pumnii de Dincă până a murit, iar Alexandra, care a reuşit să scape şi a apucat să sune la apelul de urgenţă 112 la o zi după răpire, a fost lovită şi sugrumată de acesta.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți