10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un ofiţer, jandarm de onoare al judeţului după participarea la o misiune NATO în Afganistan

- Advertisement -

Bogdan Velica, ofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, a fost declarat jandarmul de onoare al anului 2019. Diploma i-a fost înmânată de colonelul Victor Georgescu, şeful Serviciului Management Stări Excepţionale  şi Standarde Operationale al Jandarmeiri Române, la începutul acestei săptămâni, într-un cadru festiv, cu ocazia prezentării bilanţului de activitate pe anul trecut de Jandarmeria Olt, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean.  

Locotenent colonelul Velica a primit titlul onorific de jandarm de onoare al judeţului ca urmare a participării sale la o misiune NATO. Misiunea „Resolute Support” s-a desfăşurat în Afganistan în perioada 27 februarie – 15 septembrie 2019 şi a avut drept scop instruirea forţelor de ordine afgane pentru gestionarea situaţiei operative deosebit de complexă din această ţară.

Ofiţerul a făcut parte din cel de-al 11-lea contingent de jandarmi care a fost într-o misiune NATO în Afganistan, a cărei denumire a fost NATO Training Mission – Afganistan (NTM – A). Bogdan Velica a fost unul dintre cei 17 jandarmi participanţi la misiune, cu toţii primind sarcina de a asigura pregătirea de specialitate pentru Forţele Naţionale de Securitate Afgane, a Armatei Naţionale Afgane, Poliţei Naţionale Afgane şi a Forţelor Aeriene Afgane, inclusiv pentru colegiile de apărare şi academiile militare. Pentru a lua parte la misiune, jandarmii români au parcurs mai multe probe de verificare a cunoștințelor de specialitate, de cunoaștere a limbii engleze, examen psihologic și parcurgerea testelor medicale. De asemenea, au efectuat diferite cursuri și programe de pregătire, aceștia fiind dotați cu uniformă specifică, echipament individual de protecție și materiale specifice teatrului de operații din Afganistan.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți