14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Părinții Alexandrei vor ca dosarul lui Dincă să fie strămutat

- Advertisement -

Tudorița și Ioan Măceșanu, părinții adolescentelei Alexandra din Dobroloveni, care a dispărut la sfârșitul lunii iulie 2019 în Caracal, fiind răpită de Gheorghe Dincă, despre care procurorii DIICOT spun că a și omorât-o pe aceasta, au fost joi dimineața la Tribunalul Olt, pentru a cere strămutarea procesului. Împreună cu ei a fost și avocatul familiei, Aurel Moldovan.

În total, două cereri au fost depuse de familia Măceșanu și apărătorul lor, pe lângă cea privind strămutarea cauzei de la Slatina și una privind mai multe excepții invocate în dosar. Un termen de 35 de zile, de la ajungerea dosarului la Tribunalul Olt, au la dispoziție avocații părților implicate în proces să depună astfel de excepții.

Tudorița Măceșanu crede în continuare că fata ei trăiește și că ar fi fost victima unei rețele de trafic de persoane. „Noi ne aşteptăm să se facă dreptate, să se afle adevărul. Ne dorim să fie mutat dosarul. Nu mai avem încredere în nimeni, având în vedere prin câte a trecut copilul nostru şi de câte ori putea fi salvat. Cum să mai ai încredere în poliţiştii care sunt puşi să ne salveze, care de-asta sunt plătiţi, să ne salveze? Am spus dintotdeaua şi susţin cu tărie că Alexandra este dusă peste hotare, este traficată. Alexandra nicidecum nu este moartă”, a spus mama fetei. Și Ioan Măceșanu, tatăl Alexandrei, a declarat că are încredere în Dumnezeu și se roagă ca copila să fie în viață, așteaptând ca într-o zi aceasta să se întoarcă acasă.     

Cu privire la strămutarea procesului, părinții Alexandrei, prin avocatul Moldovan, spun că acesta nu poate fi judecat imparțial în județul în care Dincă a comis faptele, mai ales că este cunoscut faptul că acesta ar fi avut legături cu oameni din justiție. „Am solicitat strămutarea acestei cauze pentru ca acest complet de judecată să nu fie afectat în imparţialitatea privind modalitatea justă în care ar trebui să se efectueze cercetarea judecătorească. Este de notorietate şi ştim cu toţii nivelul la care s-a conclucrat în acest judeţ în care comisarul Alexe (Nicolae Alexe, adjunctul IPJ Olt la data dispariției Alexandrei şi polițistul care a coordonat activitățile de căutare a acesteia, după ce a sunat la 112 n.r.), fiind prieten cu lumea interlopă, ar putea să implice cumva judecătorii şi să avem suspiciuni rezonabile cu privire la imparţialitatea lor. Există suspiciuni, având în vedere că la Hotelul Romula (din Caracal n.r.), după cum bine ştiţi, se făceau multe petreceri între procurori, judecători, interlopi, şi s-ar putea ca şi Dincă să aibă legături, întrucât în data de 25 iulie (zi în care Alexandra s-a aflat în domiciliul său și a sunat la 112 n.r.) acesta a trecut destul de des pe la Hotelul Romula, unde a stat cel puţin o jumătate de oră”, a spus avocatul Aurel Moldovan. Având în vedere excepțiile depuse, potrivit apărătorului familiei Măceșanu, se invocă nelegalitatea actului de sesizare a instanţei de judecată şi se va cere retrimiterea dosarului la organele de cercetare pentru completare.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată săptămâna trecută, rechizitoriul întocmit de DIICOT ajungând pe masa magistraților Tribunalului Olt. Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzate trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce complicele său, Ștefan Risipițeanu, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra celeilalte tinere, Luiza Melencu din Dioști, dispărută în Caracal la mijlocul lunii aprilie a anului trecut. Procurorii DIICOT au comunicat că odată cu întocmirea rechizitoriului în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.  

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți