10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Drumul expres Craiova – Piteşti prinde contur în jurul Slatinei

- Advertisement -

Zeci de utilaje și sute de oameni lucrează intens la Tronsonul 2 al drumului expres Craiova – Slatina – Pitești, pentru a realiza centura ocolitoare a Slatinei. În imaginile surprinse din dronă se observă că această porțiune care ocolește municipiul a prins contur.

Potrivit constructorului, șoseaua ocolitoare, parte a Tronsonului 2 din drumul expres Craiova – Slatina – Pitești, ar putea fi finalizată până la sfârșitul acestui an. De aceea ritmul lucrărilor este unul accelerat.

Utilajele de mari dimensiuni au trasat culoarul ocupat de șosea, iar în jurul Slatinei se pregătește terenul pentru amenajarea părții carosabile. De asemenea, în imaginile surprinse din dronă se vede că se lucrează și la amenajarea tronsonului care leagă centura de Drumul Judeţean 546, către Brebeni, în teren utilajele ajungând să traseze și legătura dintre șoseaua de mare viteză și Drumul Naţional 65 – European 574, spre Valea Mare.

Tronsonul 2 este cel care traversează județul Olt, de la granița cu Doljul și până dincolo de Slatina. Constructorul, o asociere de firme având ca lider compania românească UMB Spedition, a început să lucreze intens încă din toamna anului trecut. „Lucrările vor dura aproximativ doi ani. Noi sperăm și constructorul și-a asumat că va termina mai devreme. Sperăm să nu avem probleme deosebite la lucrările de artă: avem un pod peste Olt și un viaduct care are 1,7 kilometri la Slatina și un pod cu viaduct la Balș, de 600 de metri”, a explicat atunci Adrian Motorga, directorul Secției de Drumuri Naționale Slatina.

Ritmul lucrărilor ar trebui să fie unul susținut, în perioada următoare. Firma care a câștigat licitația a promis că va mobiliza pe șantier 300 de utilaje și 700 de muncitori, astfel încât să se lucreze în paralel atât la partea carosabilă, cât și la șanțurile de scurgere, sistemul de siguranță rutieră și la ridicarea pilonilor pentru poduri.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți