15.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Închisoare cu suspendare pentru tinerii din Găneasa care au tâlhărit o prostituată

- Advertisement -

George Ilea Ionescu şi Petrică Nicuşor Cioboată, cei doi tineri din comuna Găneasa care la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut au tâlhărit o prostituată din Vâlcea, pe o stradă lăturalnică din municipiul Slatina, au aflat luni pedepsele pe care le au de executat. Ca urmare a recunoaşterii faptelor de care sunt acuzaţi, cei doi au fost condamnaţi de magistraţii Judecătoriei Slatina la închisoare cu suspendare. Decizia instanţei de judecată nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.  

Acuzat de tâlhărie calificată, George Ilea Ionescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Tânărul Petrică Nicuşor Cioboată, acuzat de complicitate la tâlhărie calificată, a fost condamnat la aceeaşi pedeapsă de judecătorii slătineni. Pe durata termenului de supraveghere, ambii inculpaţi din Găneasa trebuie să respecte mai multe măsuri, dar şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei sau Şcolii Gimnaziale din localitate pe o perioadă de 120 de zile.

Instanţa de judecată, totodată, a constatat încetată de drept măsura preventivă a arestului preventiv dispusă faţă de cei doi tineri, aceştia fiind reţinuţi pe 29 septembrie 2019 şi stând în arest între 30 septembrie 2019 şi până în prezent, dar şi că victima celor doi nu s-a constituit parte civilă în cauză. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Potrivit poliţiştilor, tânăra de 24 de ani le-a spus că doi dintre clienţii săi au dus-o pe o stradă lăturalnică din Slatina, au bătut-o şi i-au furat geanta cu bani, bijuterii şi acte de identitate. În scurt timp aceştia au fost prinşi şi reţinuţi pentru 24 de ore, iar ziua următoare arestaţi preventiv. „În seara zilei de 28 septembrie, în jurul orei 23:13, o tânără de 24 de ani, din comuna Mateești, județul Vâlcea, a sesizat faptul că în timp ce se afla pe strada Pitești din municipiului Slatina, s-a urcat într-un autoturism de culoare neagră, fără numere de înmatriculare, în care se aflau trei bărbați. Aceasta, împreună cu doi dintre bărbați, s-au deplasat pe o stradă lăturalnică din localitate, unde susține că ar fi fost lovită cu pumnii, deposedată de o geantă în care avea suma de 400 lei, trei inele din aur și actele de identitate, după care aceștia au plecat cu autoturismul într-o direcție necunoscută. În urma cercetărilor efectuate au fost identificați cei doi bărbați cu vârstele de 22 și 26 de ani, ambii din comuna Găneasa, județul Olt, bănuiți de comiterea faptei”, au declarat atunci reprezentanţii IPJ Olt.

Tinerii din Găneasa au fost prinşi de poliţiştii de la Poliţia Slatina, după ce aceştia au urmărit imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din oraş, puse la dispoziţie de poliţiştii locali.

George Ilea Ionescu nu era pentru prima oară când avea de-a face cu legea în noaptea respectivă, acesta alegându-se şi cu dosar penal pentru refuzul prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. Tânărul de 22 de ani, din Găneasa, a fost prins de poliţiştii rutieri pe strada Tudor Vladimirescu, din Slatina, în timp ce conducea chiar autoturismul în care au urcat-o pe prostituata de 24 de ani din Vâlcea, având dreptul de a conduce vehicule suspendat, acesta refuzând și recoltarea de probe biologice.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți