10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Copilul abandonat de mamă, transferat la Craiova

- Advertisement -

Micuțul de numai trei zile, abandonat de mama lui de 40 de ani, infirmieră la Spitalul Orășenesc Balș, într-o casă părăsită din comuna Morunglav, a fost adus de la unitatea medicală din localitate, iar de aici a ajuns pe Secția de Neonatologie pentru a primi îngrijiri medicale amănunțite. Băiețelul a fost stabilizat și echilibrat hemodinamic, însă acesta are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate și medicii de la Slatina au luat decizia de a-l transfera la Spitalul Craiova.

Nou-născutul a fost găsit cu o ușoară hipotermie, având în vedere modul în care a fost ținut încă din primele ore de viață, mai ales că pe timpul nopților temperaturile de afară sunt încă scăzute. Acest lucru i-a afectat membrele superioare și inferioare, însă picioarele ar fi mult mai afectate de degerături, motiv pentru care doctorul Lucica Alexe, șeful Secției Neonatologie a Spitalului Slatina, și echipa sa au luat decizia ca micuțul să fie transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, pentru a fi văzut de un medic chirurg pediatru, care va decide dacă va fi nevoie sau nu de vreo intervenție.

În acest caz a fost deschis un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului, poliţiştii desfăşurând cercetări in rem, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Balş. Tatiana Truță, femeia care a dat naștere copilului, apoi l-a lăsat îmbrăcat într-o cutie de carton și învelit cu o pătură, în casă părăsită care a aparținut bunicilor săi materni, va fi probabil supusă unei expertize psihiatrice pentru a se vedea dacă a avut sau nu discernământ în momentul săvârșirii faptei.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți