10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pesta porcină amenință să ucidă toți porcii la Vișina

- Advertisement -

Noi focare de pestă porcină africană au fost confirmate, săptămâna trecută, de medicii veterinari. Localitatea cea mai afectată în acest moment este Vișina Veche, unde au fost depistate patru focare de boală. Tot aici funcționează și un complex de creștere a porcilor.

În ciuda restricțiilor și campaniilor de informare derulate în ultimul an de medicii veterinari din județ, pesta porcină africană pare de nestăvilit. Numărul cazurilor de boală crește de la o săptămână la alta, fiind amenințate tot mai multe localități.

„În cursul săptămânii trecute au mai fost confirmate două focare de pestă porcină africană, la gospodării ale populațiilor din localitățile Vișina și Morunglav. Încă din faza de suspiciune, pentru a fi evitată răspândirea virusului, au fost eliminați toți porcii și au fost efectuate procedurile de dezinfecție. De asemenea, au fost declarate încă două suspiciuni de boală, în Vișina, în exploatații non-profesionale”, a explicat Venera Popa, purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt.

La Vișina funcționează și o fermă de porci, cu o capacitate de aproximativ 1.800 de capete, aflată în pericol din cauza numărului mare de focare confirmate în localitate.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți