8.1 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Căprioare otrăvite pe fondul de vânătoare de la Bălteni

- Advertisement -

Mai multe cadavre de căprioare au fost găsite în ultimele două zile pe Fondul de Vânătoare 12, Bălteni. Se pare că animalele au fost otrăvite cu substanțe plasate greșit, pentru combaterea rozătoarelor. Reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor se tem că vor mai fi descoperite și alte exemplare care au ingerat substanțele otrăvitoare.

Descoperirea a fost făcută de paznicul de vânătoare, care a anunțat conducerea Asociației Vânzătorilor și Pescarilor Sportivi Olt. Specialiștii au prelevat probe de la cadavre și s-a ajuns la concluzia că animalele au murit otrăvite. „Am început căutările, găsind din loc în loc substanțe puse pentru combaterea șoarecilor. Am tras concluzia că aceasta este cauza morții animalelor și în dimineața asta (marţi n.r.) am continuat căutarea și am descoperit încă cinci cadavre de căprioare”, a explicat Mihai Albulescu, director AJVPS Olt.

A fost anunțată și Poliția, care a demarat o anchetă în acest caz. Situația este una foarte gravă. Aceeași societate agricolă care lucrează terenurile de la Bălteni deține și suprafețele agricole de pe suprafața fondului de vânătoare învecinat, respectiv cel de la Brebeni, unde sunt înregistrate aproape 200 de căprioare. Pe fondul de vânătoare de la Bălteni numărul lor este de 80 – 90 de exemplare, conform datelor celor de la Asociația Vânătorilor.

Se pare că substanțele otrăvitoare au fost plasate greșit de angajații firmei care lucrează terenurile și, în loc să fie îngropate, au fost împrăștiate pe ogoare, iar căprioarele le-au înghițit.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți