13.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accesul vizitatorilor, interzis pe mai multe secții ale Spitalului Slatina

- Advertisement -

Conducerea Spitalului Slatina a decis să interzică accesul aparținătorilor pe patru dintre secțiile unității medicale. Și pe celelalte secții sunt restricții pentru vizitatori, după ce numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii a crescut constant în ultimele zile.

Pentru a limita creșterea numărului cazurilor de gripă și a virozelor, medicii de la Spitalul Județean Slatina au impus, începând de miercuri, noi restricții. Astfel, în secțiile considerate cu risc este total interzis accesul vizitatorilor, iar în celelalte s-au limitat numărul lor, dar și durata vizitelor. „La nivelul Spitalului Slatina s-a luat decizia limitării accesului aparținătorilor și vizitatorilor la nivelul secțiilor și compartimentelor, tocmai pentru a încerca să limităm riscul de transmitere prin intermediul aparținătorilor în populația generală. S-a luat măsura interzicerii accesului pe secțiile cu risc, respectiv cele de boli infecțioase, pediatrie, terapie intensivă și neonatologie, iar pe celelalte programul de vizită este limitat”, a declarat medicul Cătălin Pătru, din cadrul Spitalului Slatina.

Până acum, cu ajutorul testelor rapide, medicii slătineni au depistat 41 de cazuri de gripă. La nivelul județului, numărul cazurilor a ajuns la 53 și este în continuă creștere. Reprezentanții Spitalului Slatina spun că sunt pregătiți să facă față valului de pacienți diagnosticați cu gripă sau infecții respiratorii. „Sunt în plin sezon de răspândire a infecțiilor acute respiratorii. Până acum, la nivelul SJU au fost diagnosticate 41 de cazuri de gripă, dintre care patru au fost cu internare”, a mai spus Cătălin Pătru.

Și în școli și grădinițe gripa și virozele fac ravagii. Două clase din Slatina au fost închise, în urma confirmării unor cazuri de gripă în colectivitățile respective. De asemenea, numărul copiilor bolnavi este în continuare foarte mare, multe săli de clasă fiind pe jumătate goale în această perioadă.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți