Paul Stănescu: „Eu sunt convins că vom avea peste 233 de voturi pentru investirea unui nou Guvern”

După ce guvernul Orban a fost demis miercuri, în urma adoptării moțiuni depuse de PSD, social democrații își fac planuri pentru a prelua guvernarea. Remus Pricopie, fost ministru al Educației, este propunerea social democraţilor pentru funcţia de premier. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a explicat că partidul său va obține, în Parlament, numărul de voturi de care are nevoie pentru investirea lui Pricopie.

Liderii PSD au mers joi la Cotroceni cu o propunere fermă de premier, după ce s-au consultat cu cei din conducerea ALDE și Pro România. Remus Pricopie este susținut de cele trei formațiuni politice de stânga, iar în cazul în care propunerea va ajunge să fie votată în Parlament, ea ar trece fără probleme. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a explicat să s-au strâns suficiente semnături pentru Pricopie și că social democrații pot prelua în orice moment guvernarea.

„Eu sunt convins că vom avea peste 233 de voturi pentru investirea unui nou Guvern. Mai sunt şi care au plecat. Şansele pentru anticipate… iar începem cu «dacă». Sunt şanse să ajungem, sunt şanse să nu. Dacă aş spune ce îmi doresc eu, eu spun că trebuie să respectăm democraţia, ce a ales poporul în 2016”, a spus secretarul general interimar al PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că, în cazul în care șeful statului îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, PSD ia în calcul o sesizare la Curtea Constituțională. De asemenea, alegerile ar trebui să se desfășoare într-un singur tur, după ce moțiunea depusă de PSD pe această temă a fost adoptată.

„Noi, Partidul Social Democrat, ne-am făcut datoria de a apăra democrația, astfel încât legile electorale să nu fie modificate cu atât de puțin timp până la desfășurarea lor. Acum am avut de-a face cu o modificare la alegerile locale. Cu alte cuvinte, trecând moțiunea, alegerile locale vor fi pentru primari dintr-un singur tur, respectiv pentru președinții consiliilor județene prin vot direct, urmând să intrăm printr-o dezbatere transparentă și publică în Parlament pentru a face modificări la alegerile locale, în perspectiva anului 2024″, a spus Ciolacu, după consultări. 

Simona VÂRBAN

Un comentariu la „Paul Stănescu: „Eu sunt convins că vom avea peste 233 de voturi pentru investirea unui nou Guvern”

 • Motto: „Doar un rege ar putea împiedica prăbuşirea în această sărmană Românie.” Eugen Ionescu (1909-1994)
  Inainte de toate,adevarata reforma politica in Romania trebuie sa inceapa cu forma de guvernamant.In Constitutia din 1923 se gasesc toate solutiile pentru actuala criza politica din Romania.S-a vazut destul de clar,ca vreme de peste 70 de ani,dar in special,in ultimii 30 de ani de asa zisa democratie,ca republica in Romania,respectiv presedintele tarii nu este cu adevarat un arbitru dintre popor si Parlamentul Romaniei.
  Niciun presedinte al Romaniei nu poate fi neutru politic, deoarece este sustinut de un partid, fie de un grup de oameni (dacă candideaza „independent”). Lui i se cere sa se legitimeze in fata natunii romane doar in perioada campaniei electorale. De ce i se poate cere asa ceva, prin constitutie?Intr-o republica cum este Romania, alegerile prezidentiale dupa cateva luni pot schimba simtitor situaţia politica in mod negativ pentru multi ani. Vedem in cazul de fata ,cum PSD si PNL se lupta intre ele,de ani buni pentru putere,influenta si privilegii personale si de grup, incearcand cu disperare sa acapareze toate institutiile decizionale in stat: presedentia, guvernul şi Parlamentul.Sub republica,Romania se chinuie de ani buni ca sa iasa din criza sociala,politica si economica…

  Un monarh constitutional este deasupra partidelor, actionand nu in virtutea unui interes personal sau de grup, ci pentru interesul tarii. El se legitimeaza permanent, in fata natiunii. Un monarh obliga la o anumita atitudine. Nici cel mai impertiment om politic din România nu-si va permite sa mearga in audienta la Majestatea Sa Margareta si sa-i propuna sa puna pe omul lui cutare dintr-un anumit partid politic in functii de inalta demnitate publica fara criteriul meritocratiei. Imparţialitatea monarhului asigura o legimitate in numirile precum cele ale unor judecatori ai Curtii Constitutionale, ale procurorului general al Romaniei.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<