2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Paul Stănescu: „Eu sunt convins că vom avea peste 233 de voturi pentru investirea unui nou Guvern”

- Advertisement -

După ce guvernul Orban a fost demis miercuri, în urma adoptării moțiuni depuse de PSD, social democrații își fac planuri pentru a prelua guvernarea. Remus Pricopie, fost ministru al Educației, este propunerea social democraţilor pentru funcţia de premier. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a explicat că partidul său va obține, în Parlament, numărul de voturi de care are nevoie pentru investirea lui Pricopie.

Liderii PSD au mers joi la Cotroceni cu o propunere fermă de premier, după ce s-au consultat cu cei din conducerea ALDE și Pro România. Remus Pricopie este susținut de cele trei formațiuni politice de stânga, iar în cazul în care propunerea va ajunge să fie votată în Parlament, ea ar trece fără probleme. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a explicat să s-au strâns suficiente semnături pentru Pricopie și că social democrații pot prelua în orice moment guvernarea.

„Eu sunt convins că vom avea peste 233 de voturi pentru investirea unui nou Guvern. Mai sunt şi care au plecat. Şansele pentru anticipate… iar începem cu «dacă». Sunt şanse să ajungem, sunt şanse să nu. Dacă aş spune ce îmi doresc eu, eu spun că trebuie să respectăm democraţia, ce a ales poporul în 2016”, a spus secretarul general interimar al PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că, în cazul în care șeful statului îl va propune tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, PSD ia în calcul o sesizare la Curtea Constituțională. De asemenea, alegerile ar trebui să se desfășoare într-un singur tur, după ce moțiunea depusă de PSD pe această temă a fost adoptată.

„Noi, Partidul Social Democrat, ne-am făcut datoria de a apăra democrația, astfel încât legile electorale să nu fie modificate cu atât de puțin timp până la desfășurarea lor. Acum am avut de-a face cu o modificare la alegerile locale. Cu alte cuvinte, trecând moțiunea, alegerile locale vor fi pentru primari dintr-un singur tur, respectiv pentru președinții consiliilor județene prin vot direct, urmând să intrăm printr-o dezbatere transparentă și publică în Parlament pentru a face modificări la alegerile locale, în perspectiva anului 2024″, a spus Ciolacu, după consultări. 

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți