15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Gheorghe Dincă şi complicele său rămân după gratii

- Advertisement -

Magistraţii Tribunalului Olt au verificat vineri măsura arestării preventive a inculpatului Gheorghe Dincă şi a complicelui său, Ştefan Risipiţeanu, şi au decis să menţină această măsură în privinţa celor doi.

Însă, decizia judecătorilor olteni nu este una definitivă şi poate fi contestată de inculpaţi în termen de 48 de ore. Până duminică, niciunul dintre inculpaţi nu contestase decizia Tribunalului Olt. De la jumătatea lunii ianuarie, Dincă şi Risipiţeanu se află în spatele gratiilor Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova, fiind transferaţi aici din Arestul Poliţiei Olt, anterior ambii aflându-se încarceraţi în Arestul Poliţiei Capitalei.

Caracaleanul Gheorghe Dincă şi complicele său, Ştefan Risipiţeanu, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Dincă sunt opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce complicele Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luiza Melencu, tânăra de 18 ani, din comuna doljeană Dioşti, care a dispărut la jumătatea lunii aprilie 2019 din Caracal, după ce a fost luată la ocazie de Dincă. Potrivit DIICOT, odată cu întocmirea rechizitoriului, în dosarul „Caracal” s-au dispus disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor „in rem” sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.

Pe lângă Luiza, o altă fată avea să dispară la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, după ce a fost luată la ocazie de Gheorghe Dincă. Este vorba de Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani, din comuna olteană Dobrosloveni. Caraceleanul avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar complicele său a fost arestat la începutul lunii decembrie 2019. Acesta şi Dincă au violat-o pe Luiza Melencu. După ce dosarul „Caracal” a ajuns pe masa magistraţilor, Tudoriţa şi Ioan Măceşanu, părinţii Alexandrei, împreună cu avocatul lor Aurel Moldovan, au cerut ca procesul în acest caz să fie strămutat de la Tribunalul Olt la o altă instanţă de judecată, cererea de strămutare urmând a fi judecată pe 18 februarie la Curtea de Apel Craiova.

Luiza şi Alexandra sunt cele două tinere care au fost răpite şi ucise de Dincă, trecând prin chinuri groaznice.

Cătălin FIRCOIU   

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți