17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la „Radu Greceanu” sunt de neînvins la istorie

- Advertisement -

Cu multă muncă și un dascăl dedicat, elevii de gimnaziu de la Colegiul „Radu Greceanu” au fost pe podiumul Concursului Național Interdisciplinar „Școala cu Ceas”. Este pentru al treilea an consecutiv când elevii de la Greceanu reușesc că câștige trofeul, dar și celelalte premii importante puse în joc.

Echipa coordonată de profesorul de istorie Daniela Ilie, de la Colegiul „Radu Greceanu”, reușește o nouă performanță la un concurs național. Premiul cel mare, dar și următoarele premii, au fost câștigate de elevii slătineni. O relație apropiată și sinceră cu ei, dar și multă muncă, sunt ingredientele acestei rețete de succes, povestește dascălul Daniela Ilie. „Anul acesta, am participat la Concursul Național Interdisciplinar «Școala cu Ceas», la istorie, cu patru eleve de clasa a VI-a. Două dintre ele au fost și anul trecut, iar pe celelalte am reușit să le cooptez anul acesta. Am început pregătirea cu ceva timp înainte, pentru că a fost nevoie să lucrăm atât teste grilă, cât și subiecte de sinteză. Este al treilea an consecutiv în care elevii de la «Greceanu» obțin cupa, cu 100 de puncte, iar celelalte premii aparțin tot elevilor noștri, cu 99 de puncte”, a spus profesorul Daniela Ilie.

Elevele care au reușit aceste performanțe spun că au muncit mult, însă rezultatele au fost pe măsura așteptărilor. „Am luat 99 de puncte, premiul I. A fost același rezultat și anul trecut, deoarece mă aflu la a doua participare la acest concurs și mă bucur că i-am putut face față. Totul se bazează pe muncă, trebuie să fii și foarte concentrat. Doamna profesor ne ghidează spre această pasiune, ne învață tehnici noi”, a spus Alexia Radu.

Briana Barbu a  reușit și ea același rezultat de top la competiția de nivel național. „De a început am avut această pasiune pentru istorie, deoarece m-a captivat de la clasă. Mi-am dorit mai mult de la mine și am reușit”, a spus eleva care a obținut 99 de puncte la acest concurs.

Și alți elevi de la școli din Slatina au înregistrat rezultate foarte bune la istorie sau geografie, la concursul „Școala cu Ceas”.

Simona VÂRBAN

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți