6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 600 de locuri de muncă vacante în străinătate, prin reţeaua Eures

- Advertisement -

Angajatorii din ţările Uniunii Europene oferă în prezent aproape 600 de joburi, toate fiind disponibile prin reţeaua Eures. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, cele mai multe locuri de muncă sunt în Spania, unde se caută muncitori în agricultură.

Sunt 596 de posturi disponibile în Europa, prin Eures, iar 500 dintre acestea sunt în Spania, unde este nevoie de 300 de lucrători la cules de căpşuni, zmeură, mure şi afine, dar şi de alţi 200 de muncitori în agricultură, tot la cules de fructe roşii. Alte 43 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţie de angajatori din Norvegia, care caută, spre exemplu, zece instalatori, opt bucătari sau preparatori de pizza, opt mecanici auto, din care patru pentru vehicule uşoare şi patru pentru camioane şi autobuze, patru mecanici semiremorci, doi operatori servicii clienţi, un lucrător în fermă sau un farmacist pentru Suedia.

Şi în Olanda este nevoie de 20 de muncitori necalificaţi în grădinărit şi horticultură, dar şi de şase lucrători în seră de căpşuni. Restul joburilor sunt în Germania, unde se caută 15 mecanici de locomotivă, doi bucătari şi doi asistenţi stomatologie, dar şi în Suedia, unde firmele de aici au nevoie de cinci vopsitori auto şi trei mecanici auto.

Pentru a putea aplica pentru unul dintre aceste posturi oltenii aflaţi în căutarea unui job trebuie să îndeplinească mai multe dintre condiţii, una dintre fiind cunoaşterea unei limbi străine cum ar fi engleză, germană sau română. Persoanele interesate pot consulta integral ofertele angajatorilor din Europa accesând portalul naţional www.eures.anofm.ro sau se pot adresa consilierului Eures care se află la parterul AJOFM Olt, cu sediul în Slatina.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți