Subunitate ISU şi staţie de ambulanţă la Dobroteasa, cu bani de la CJ Olt

Până la sfârşitul anului viitor, în comuna Dobroteasa vor fi finalizate două investiţii importante. Consiliul Judeţean Olt investeşte aproximativ opt milioane de lei în construcţia unei subunităţi ISU şi a unei staţii de ambulanţă aici, proiectul fiind demarat anul acesta.

Sediile secundare ale ISU şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt vor fi construite pe un teren pe care Primăria Dobroteasa îl pune la dispoziţie şi sunt poziţionate chiar în centrul zonei de nord a judeţului. Astfel, timpii de intervenție vor scădea foarte mult pentru această parte a Oltului, care în prezent este deservită cu echipaje de pompieri sau de ambulanţă de la Slatina şi Scorniceşti, chisr şi din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea.

„Avem o investiţie nouă pentru un sediu secundar de ambulanţă şi o subunitate ISU Olt, la Dobroteasa. Prin această investiţie atât ambulanţa, cât şi ISU, vor putea să acopere şi zona de nord a judeţului care, de multe ori, era acoperită de la Slatina, de la Scorniceşti sau de la Drăgăşani. Timpii de intervenţie erau foarte mari. Când va fi finalizată această investiţie, timpii vor scădea foarte mult. Dobroteasa este chiar în centrul zonei de nord. Este o investiţie de aproximativ opt milioane lei. Anul acesta o deschidem, avem prinsă o parte din sumă pentru a demara lucrările şi am estimat cât este necesar pentru anul acesta, urmând ca anul viitor să o finalizăm”, a declarat Marius Oprescu, preşedintele CJ.

În curând va fi finalizată şi stația de ambulanță de la Caracal, o altă investiție asigurată de Consiliul Județean Olt, din bugetul propriu. „În urmă cu doi ani ne-am apucat de construcţia unui sediu secundar al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. În momentul de faţă, avem sediul de la Caracal şi urmează ca în perioada următoare să-l conectăm la energia electrică şi la gaze, după care va fi dat în folosinţă”, a conchis preşedintele CJ Olt.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<