9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dosar penal in rem în urma deraierii trenului marfar între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt

- Advertisement -

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au deschis un dosar penal în cazul deraierii trenului privat de marfă între staţiile de cale ferată Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt.

Dosarul este deschis in rem, adică nu este cercetată vreo persoană şi doar fapta, spune Diana Cazacu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Caracal.

„Cercetările procurorilor vizează neîndeplinirea îndatorilor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă din culpă, pentru că a avut loc un accident de cale ferată şi este o infracţiune la care pedeapsa este de la 1 an la 5 ani închisoare. Dosarul este in rem, adică la acest moment nu se fac cercetări faţă de vreo persoană şi se efectuează cercetări faţă de faptă. Rolul unei începeri in rem este acela de a constata o situaţie de fapt cum este cazul acesta, s-a întâmplat să fie un accident feroviar, se fac verificări pentru a stabili dacă este sau nu vina vreunei persoane în legătură cu ce s-a întâmplat”, a spus reprezentantul Parchetului.

În noaptea de duminică spre luni, între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt, un tren de marfă a deraiat, iar 13 dintre cele 37 pe care le avea în componenţă s-au răsturnat sau au deraiat, traficul feroviar în zonă fiind complet întrerupt pe ambele sensuri de mers. Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova și retur s-a desfășurat de luni în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt și Caracal sau, la solicitarea operatorilor de transport feroviar de călători, pe ruta deviată București Nord – Titu – Ramificație Golești – Piatra Olt – Craiova și retur. Reprezentanţii CFR, spun că nouă dintre cele 13 vagoane ale trenului privat de marfă afectate s-au răsturnat, iar alte patru au deraiat. Până miercuri în jurul prânzului, patru vagoane erau ridicate deja şi încă se acţiona cu macaraua feroviară de 250 de tone pentru ridicarea ultimelor trei vagoane aflate pe gabaritul firului I.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți