7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un tânăr din Strejeşti a sunat la 112 şi a spus că se sinucide. Apelul a fost fals

- Advertisement -

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Strejeşti, a sunat marţi la 112 şi a spus dispecerului că se sinucide, însă apelul a fost unul fals. Apelantul a declarat că se află în Slatina când a spus că-şi pune capăt zilelor, însă ulterior nu a mai răspuns la telefon, iar poliţiştii olteni l-au găsit pe acesta dormind acasă în Strejeşti şi aflându-se în stare de ebrietate.

Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi de tânărul de 24 de ani, prin serviciul de urgenţă 112, marţi, în jurul orei 5:00, acesta spunând că se află în municipiul Slatina și se va sinucide. După efectuarea apelului, apelantul nu a mai răspuns la telefon, spune reprezentantul IPJ.

„Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au demarat de îndată verificări, forțe sporite fiind angrenate în activitățile de căutare. Activitățile au fost extinse pe raza comunei Strejești, unde apelantul are domiciliu. Tânărul a fost găsit acasă, dormind. Acesta nu a putut motiva gestul său, fiind sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat Dicu. Pentru falsa alarmare, polițiștii l-au amendat pe tânărul din Strejeşti cu 5.000 de lei.

Reprezentantul IPJ a ţinut să reamintească încă odată cetăţenilor că apelarea abuzivă a numărului 112 se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. De asemenea, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 1.500 de lei la 5.000 de lei. „Atenţie! Un apel fals poate împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!”, a conchis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți