Meteorologii au emis sâmbătă mai multe atenționări de vreme rea care vor afecta întreaga țară, iar una dintre ele vizează și Oltul. Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie, de duminică și până luni în județ, dar și în cea mai mare parte a țării, este în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului.

Codul galben de vânt este în vigoare de duminică, ora 18:00, și expiră luni, la ora 18:00.

Meteorologii spun că vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării de duminică seara. „La munte vor fi rafale de 80 – 100 kilometri pe oră, iar în Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Crișanei viteza vântului va atinge 65 – 80 kilometri pe oră și pe arii restrânse 85 – 90 kilometri pe oră. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare, în special pe parcursul zilei de luni, cu viteze în general de 55 – 70 kilometri pe oră”, anunță ANM.

Sursa citată mai spune că vor fi precipitații pe arii extinse și în general moderate cantitativ în regiunile nordice și centrale unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Cătălin FIRCOIU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<