17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acoperişul unei biserici din Brastavăţu, distrus. Vântul puternic a creat probleme şi în alte localităţi

- Advertisement -

Codul portocaliu de vânt puternic, aflat în vigoare luni după-amiaza, a creat probleme majore în judeţul Olt. Elemente de acoperiş şi tencuială, chiar şi de la o biserică monument istoric, un stâlp de telefonie, un panou publicitar au fost distruse de vânt, iar un copac a căzut pe carosabil şi a avariat un autocamion. Un autoturism a fost avariat şi de tencuiala smulsă de vânt de pe faţada unui bloc. De asemenea, din cauza vremii capricioase, aproape 2.000 de consumatori din 12 localităţi oltene au rămas fără curent.

Pompierii olteni au fost solicitaţi să intervină pentru a îndepărta efectele codului de vreme rea din municipiile Caracal şi Slatina, oraşul Balş, comuna Brastavăţu şi la ieşirea din Caracal spre comuna Dobrosloveni.

„La nivelul județului Olt s-a acționat în municipiul Caracal, pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul unei construcții. Pe Calea Bucureşti, din localitate, pompierii au îndepărtat un panou publicitar, şi tot în Caracal, la ieșirea spre comuna Dobrosloveni, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, care a avariat ușor un autocamion. În orașul Balș, un stâlp de telefonie a fost rupt de vânt şi a căzut pe carosabil, iar în comuna Brastavățu, sat Crușovu, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul bisericii”, a declarat Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Biserica din Cruşovu – Brastavăţu, unde acoperişul a fost smuls de vântul puternic, este monument istoric şi poartă hramul „Sfântul Nicolae”, fiind zidită din temelie în anul 1844 de Constantin Slătineanu.

Şi la Slatina, pompierii au desfășurat șase misiuni de îndepărtare a unor elemente de acoperiș și tencuială desprinse din cauza vântului puternic, în localitate. Două au fost pe bulevardul A. I. Cuza și câte una pe străzile Aleea Rozelor, Ecaterina Teodoroiu, Crișan şi Tipografului. La una dintre intervenţiile desfășurate pe bulevard un autoturism a fost avariat de tencuiala desprinsă de pe fațada unui bloc.

Totodată, mai multe localităţi oltene au fost afectate de întreruperi de energie electrică. Aproape 2.000 de consumatori din Vădastra, Obârşia, Bucinişu, Perieţi, Caracal, Deveselu, Redea, Rotunda, Grojdibodu, Gura Padinii, Corabia şi Orlea nu erau alimentaţi la curent, în cursul după-amiezii de luni.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți