10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ansamblul folcloric „Brâuleţul” a obţinut trofeul Festivalului „Dragobete Moronete”

- Advertisement -

Ansamblul folcloric „Brâuleţul” din comuna olteană Pârşcoveni a fost marele câştigător al Festivalului naţional de arte şi tradiţii populare „Dragobete Moronete”, desfăşurat în weekend în oraşul Moreni, judeţul Dâmboviţa.

Copiii din ansamblul oltean au concurat la secţiunea „Suite de dansuri – Ansambluri folclorice” şi au reuşit să impresioneze juriul, care la final a decis să le acorde trofeul Festivalului „Dragobete Moronete”, desfăşurat în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale nr. 3, din Moreni. . Pe lângă marele premiu al evenimentului cultural, şi solista vocală Ancuţa Botofei de la Ansamblul „Brâuleţul” din Pârşcoveni s-a întors acasă cu premiul I.

Marii câştigători, prin Florina Anghel, directorul Căminului Cultural din Pârşcoveni, a ţinut să mulţumească autorităţilor locale, coregrafului Alexandru Rizea, dar şi părinţilor copiilor, pentru tot sprijinul acordat de-a lungul vremii. „Mulţumim pentru coregrafie domnule Sandu Rizea şi pentru sprijin Consiliului Local Pârşcoveni şi domnului primar Dumitru Dănuţ Matei şi, nu în ultimul rând, părinților copiilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă de-a lungul timpului”, a transmis Florina Anghel pe pagina sa de socializare.

Este al doilea an consecutiv în care un ansamblu din Olt câştigă trofeul festivalului folcloric de la Moreni, în 2019 acesta fiind obţinut de Ansamblul folcloric „Muguraşii Iminogului” din comuna Perieţi, unde coregraf este tot Alexandru Rizea şi care anul acesta a fost invitat de onoare împreună cu solistul vocal Valentin Ivănescu, îndrumătorul grupului vocal „Oltencuţele” de la Perieţi, parte a ansamblului din localitate.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți