14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Codul galben de vânt s-a transformat în cod portocaliu

- Advertisement -

Aproape întreaga ţară este până luni seara, la ora 18:00, sub incidenţa a trei coduri de vânt puternic, cel mai grav fiind roşu, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi de Curbură meteorologii anunţând rafale de vânt de peste 140 – 180 de kilometri pe oră. Judeţul Olt este sub o avertizare de cod protocaliu, vântul atingând viteze de 80 – 95 de kilometri pe oră.

De duminică seara, judeţul Olt a fost sub incidenţa unui cod galben de vânt puternic, însă luni dimineaţa, la ora 11:00, acesta s-a transformat într-unul portocaliu, valabil până luni, la ora 18:00.   

Meteorologii au anunţat intensificări susținute ale vântului.

„În intervalul menționat, în zona montană, la altitudini în general de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110 – 130 de kilometri pe oră, spulberând zăpada și diminuând semnificativ vizibilitatea. Local în Transilvania, nordul Dobrogei, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va avea intensificări susținute cu viteze de 80 – 95 de kilometri pe oră, iar în Moldova, temporar, cu peste 90 – 100 de kilometri pe oră”, au transmis reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți