11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Coronavirus: 19 persoane monitorizate până în prezent în Olt

- Advertisement -

După ce săptămâna trecută specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Olt anunţau că s-a încheiat supravegherea celor patru chinezi veniţi în judeţ, din zona de focar China, la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul acestei luni, în municipiile Slatina, Caracal şi oraşul Corabia, aceştia fiind perfect sănătoşi, la începutul acestei săptămâni au intrat în monitorizare alte 15 persoane care au ajuns din Italia, ţara unde cazurile de infestare cu coronavirus au crescut alarmant în ultimele zile.

Potrivit DSP, cele 15 persoane au intrat în monitorizare în zilele de 24 şi 25 februarie. Oltenii au venit din provicii şi oraşe ale regiunilor Lombardia şi Veneto, Italia, iar pentru acestea s-a decis supravegherea în regim de izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Persoanele care sunt înscrise pe lista medicilor de familie au fost preluate în monitorizare de aceştia, sub coordonarea directă a DSP Olt, iar persoanele care nu au medic de familie sunt supravegheate de specialiştii în sănătate publică din judeţ.

Sursa citată mai spune că lista se actualizează zilnic pe baza chestionarelor de evaluare şi localizare pe teritoriul României primite de la punctele de frontieră, dar şi prin colaborare cu reprezentanţii locali ai judeţului Olt care sprijină operativ DSP, în depistarea noilor sosiţi.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Olt, cu sprijinul autorităţilor adminstraţiei publice locale, a identificat şi comunicat Ministerul Sănătăţii două spaţii în judeţ, destinate carantinării persoanelor care se întorc din zone afectate cu noul coronavirus – 2019nCoV, perioada de stat în carantină în aceste spaţii fiind de 14 zile.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți