6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Investiţii noi în reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, la Scărişoara

- Advertisement -

Un proiect amplu şi ambiţios va fi demarat, în curând, de Primăria Scărişoara, în parteneriat cu Compania de Apă olt, pentru a veni în sprijinul comunităţii locale. Cu fonduri europene, reţelele de alimentare cu apă şi canalizare urmează a fi extinse, însă în localitate se vor construi şi staţii de pompare apă uzată şi de epurare. Investiţia totală se ridică la peste 6 milioane de euro, cu o cofinanţare de la bugetul local de puţin peste 450.000 de lei.  

Ultimele detalii legate de proiect au fost puse la punct recent, în cadrul unei întrevederi pe care Liviu Tiugan, primarul comunei Scărişoara, a avut-o cu directorul Companiei de Apă Olt, Cătălin Uşurelu.

Edilul a primit asigurări că lucrările de apă şi canal vor începe imediat după ce CAO va finaliza achiziţiile necesare realizării investiţiei. „L-am asigurat pe primar că acest proiect, al şaselea din primul său mandat, derulat prin Ministerul Fondurilor Europene, îşi va începe lucrările de apă şi canal imediat după finalizarea achizitiilor efectuate de CAO. Proiectul a început în decembrie 2016, iar finanţarea este asigurată în proporţie de 85% din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat şi 2% de la bugetul local”, a declarat Uşurelu.

Investiţiile care vor fi realizate în localitatea olteană constau în extindere reţele alimentare cu apă pe o distanţă de aproape 10 kilometri, extindere reţea de canalizare pe o distanţă de peste 4,6 kilometri şi montare conducte de refulare noi pe o distanţă de aproximativ 2 kilometri. Totodată, vor fi construite trei staţii de pompare apă uzată şi o nouă staţie de epurare.

Cătălin FIRCOIU

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți